Juneda acull l’única cursa de la Copa Catalana de ciclisme per a dones

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

El vicepresident cinquè de la Diputació de Lleida, Enric Mir, ha participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació del 2n Trofeu Vila de Juneda 'Fèmines' de ciclisme de carretera, en aquest cas de circuit urbà pels carrers de Juneda, que se celebrarà el dia 12 de maig.

 

La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida– ha comptat amb les intervencions de l'alcalde de Juneda, Antoni Villas, el president del Club Ciclista Colla la Pedalada, Joan Sedó; el delegat de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida, Norbert Herrera; i el representant territorial d'Esports a Lleida, Joan Segura.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Una prova única en el calendari

Enric Mir ha expressat el suport de la Diputació en la celebració d'una prova tan específica com aquesta, que és singular per ser única en el calendari. En el mateix sentit s'ha manifestat Joan Segura, que ha valorat molt positivament que la cursa se celebri a les comarques de Lleida i que això suposi un nou impuls a l'esport femení.

 

De la seva banda, Sedó ha explicat que el recorregut té la particularitat que la pujada és amb un terra de llambordes, la qual cosa fa el recorregut més atractiu. En aquest sentit, Herrera ha afegit que tot i ser una prova que només complirà el seu segon any, ha tingut molta repercussió a Catalunya i s'hi inscriuen la major part de les ciclistes que participen habitualment en competicions durant la temporada. Finalment, Villas ha expressat la seva satisfacció per la celebració d'aquest trofeu que fa de Juneda un referent anual en el calendari ciclista català.

 

Forma part del calendari de Copa Catalana Fèmines de la Federació Catalana de Ciclisme

La prova té la particularitat que forma part del calendari de Copa Catalana Fèmines de la Federació Catalana de Ciclisme, essent l'única prova en tota la província i l'única de tot el calendari català que és exclusiva per a dones, ja que en la resta competeixen juntament amb homes. En aquesta cursa, hi participen ciclistes de categories cadet a màsters.

 

Enguany se celebra la segona edició, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Juneda. En la primera edició s'hi van inscriure 58 dones, un fet que ha estat qualificat pels organitzadors com a notable. En aquest sentit, esperen que es repeteixi aquest èxit d'inscripcions. La cursa està organitzada pel Club Ciclista Colla la Pedalada de Juneda i consta de 53 km que s'hauran de recórrer en un circuit d'una llargària d'1,16 km.