A judici una veïna de Bell-lloc per quedar-se amb 80.000 euros de la comunitat

L'Audiència de Lleida jutjarà dimecres una veïna de Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell) que s'encarregava dels comtes d'una comunitat de propietaris de la Urbanització Vinyes Velles d'aquesta localitat, entre el 2004 i el 2015. Segons el ministeri públic, en aquest període l'acusada, va anar fent de manera continuada extraccions de diners que no corresponien a despeses de la comunitat i que van passar a formar part del seu patrimoni fins a arribar als 79.863,12 euros, que la comunitat reclama. La fiscalia sol·licita que se li imposin tres anys de presó i una multa de 3.000 euros per un delicte d'apropiació indeguda i que indemnitzi la comunitat de propietaris amb 61.863,12 euros, ja que ja ha retornat 18.000.

 

Altres casos similars a Lleida

Aquest cas, recorda al vist fa unes setmanes a l'Audiència de Lleida en el qual un home estava acusat de quedar-se diners de la seva tieta. En aquest sentit, l'acusat de quedar-se amb 32.549 euros de la seva tieta va declarar al judici celebrat a l'Audiència de Lleida que la dona li va dir que eren per ell. Va assegurar que ella li va dir que volia anar a viure amb ell a Lleida, que va ser ella qui va obrir un compte corrent a nom dels dos i també qui li va dir que volia vendre el pis que ella tenia a Sevilla. «Jo no la vaig voler enganyar mai. La seva filla no la volia a casa» va dir afligit en el seu torn d'última paraula.

 

L'acusat va explicar que va agafar del compte conjunt la meitat dels diners corresponents a la venda del pis de la dona de Sevilla perquè havia de pagar les factures de les obres que havia fet al pis per adaptar-lo per la dona. Ha relatat que hi va instal·lar calefacció, va canviar la banyera per una dutxa i que li va comprar un llit articulat. Els fets van tenir lloc l'any 2014. Tal com ha reconegut l'acusat, el gener d'aquell any, va traslladar la seva tieta, que vivia a Sevilla, a viure amb ell a Lleida. «Estava acabada d'operar i el metge li va dir que no podia viure sola. La seva filla la volia dur a una residència, amb les monges, i ella no volia. Em va dir que si jo me la volia endur, venia amb mi», va declarar.

 

Segons la filla, però, la seva mare, li va dir que aniria a passar una temporada a Lleida perquè és on està enterrat el seu marit i que així aniria al cementiri. Però s'hi va passar més d'un any. La dona va estar vivint amb l'acusat fins a l'abril de 2015, quan la filla de la dona la va anar a recollir. En un any i tres mesos no havia anat a veure-la, segons va explicar, perquè no es trobava bé i perquè pensava que la seva mare no la volia veure.