A judici un veí de Lleida per quedar-se més de 30.000 euros de la seva tieta

L'Audiència de Lleida jutjarà aquest dijous 11 d'octubre un home acusat de quedar-se amb 32.549 euros de la seva tieta. La fiscalia sol·licita que se'l condemni a dos anys i mig de presó per un delicte d'apropiació indeguda i que torni els diners a la dona. Els fets van tenir lloc l'any 2014. Segons la fiscalia, l'acusat, el gener d'aquell any, va convèncer la seva tieta, que vivia a Sevilla, que es traslladés a viure amb ell a Lleida. Un cop allà, denuncia, l'acusat va aconseguir que la dona inclogués l'acusat com a cotitular de dos comptes bancaris dels quals fins llavors només ella era la titular i que la dona li atorgués poders per poder actuar en nom seu. Així, l'home, hauria venut el pis que la dona tenia a Sevilla i s'hauria quedat la meitat dels diners.

 

Tot i que el ministeri públic reconeix que en l'actuació de l'acusat no s'ha pogut acreditar que existís enguany, entén que es va apropiar d'uns diners que no eren seus aprofitant-se de la confiança de la dona. Primer, el mes de gener de 2014, l'acusat va aconseguir que la dona l'inclogués com a titular als seus comptes bancaris. En un d'ells hi havia 24.000 euros i mensualment s'hi ingressaven 680 euros de la pensió de la dona. En aquest compte, segons el fiscal, l'acusat mai va ingressar cap import. El febrer de 2014, la dona va atorgar poders a l'acusat perquè aquest pogués fer qualsevol actuació en nom de la dona. Així, el 2 d'octubre de 2014, l'acusat va vendre per 75.000 euros el pis que la dona tenia a Sevilla i del qual ella n'era l'única titular. 5.000 euros els va pagar a la immobiliària, 65.000 els va ingressar en un dels comptes que compartia amb la dona i els altres 5.000 se'ls va quedar ell, segons el fiscal.

 

L'abril del 2015, la filla de la dona es va adonar del que havia passat, va anar a buscar la seva mare a Lleida, la va tornar a dur a Sevilla i des d'allà la dona va revocar els poders que havia atorgat a l'acusat. El mateix dia que signava la revocació dels poders, el 13 d'abril de 2015, l'acusat, segons el ministeri públic, va fer dues extraccions del compte on havia ingressat els 65.000 euros. Una, de 32.679,94 euros que va ingressar en l'altre compte de la dona i una altra de 32.549 euros que va ingressar al compte on ell i la seva dona n'eren els titulars.