A judici el monitor de l’Institut Gili i Gaya de Lleida acusat d’enviar fotos eròtiques a dues alumnes

El monitor de l'Institut Gili i Gaya de Lleida acusat d'enviar fotos eròtiques a dues alumnes entre el 2016 i el 2017, anirà a judici. Segons la Fiscalia, l'home les hi enviava a través d'un grup de missatgeria al mòbil anomenat 'Orgia', que compartia amb una estudiant d'aquest institut de primer de Batxillerat, de setze anys, i una altra de quart d'ESO, de 15.

 

Segons l'acusació, l'home, J. M. M. M., de 39 anys, enviava a les noies fotos d'ell nu, comentaris de caràcter sexual i insinuacions. La Fiscalia demanava inicialment 3 anys de presó per dos delictes contra la llibertat sexual, però en el judici de conformitat previst per a demà dimecres a les 10 h al penal 1, oferirà a l'acusat rebaixar la pena a un any de presó si reconeix els fets.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Si, finalment, l'acusat accepta l'acord, serà condemnat a un any de presó per un delicte de caràcter sexual recollit a l'article 183 bis del codi penal i que contempla penes d'entre sis mesos i dos anys de presó per a aquelles persones que, amb finalitats sexuals, faci partícips o faci presenciar a menors de setze anys actes de caràcter sexual. El pacte que oferirà Fiscalia contemplaria el mínim de sis mesos per cadascuna de les dues víctimes.

A judici el monitor de l’Institut Gili i Gaya de Lleida acusat d’enviar fotos eròtiques a dues alumnes

A judici el monitor de l'Institut Gili i Gaya de Lleida acusat d'enviar fotos eròtiques a dues alumnes de 15 i 16 anys | LleidaDiari.cat

 

L'acusat feia dotze anys que treballava com a monitor de biblioteca

Segons l'escrit de la Fiscalia, l'acusat feia dotze anys que treballava com a monitor de biblioteca a l'institut Gili Gaya l'any 2018 i el van contractar com a auxiliar administratiu, una feina que el feia coincidir amb moltes alumnes del centre menors d'edat, d'entre 15 i 16 anys, que anaven a la biblioteca.

 

Segons l'acusació, l'acusat va crear un grup de WhatsApp amb diverses alumnes que tenia com a finalitat l'intercanvi de llibres. Tot i això, al cap de poc temps, l'home va canviar el nom del grup a 'Orgia' i hi va col·locar una fotografia de contingut explícitament sexual d'un noi i tres noies.

 

El 6 d'agost de 2017, segons el ministeri públic, l'acusat va enviar un missatge per Instagram a una de les alumnes del centre a qui veia habitualment per la biblioteca en què li deia 'estàs molt sexi' i li preguntava 'qui li havia fet la foto' per després comentar-li que 'quina llàstima que no pogués ser-hi'. A més, li va enviar una fotografia en què se li podia veure amb el penis en erecció sota el pantaló, que s'havia fet a la mateixa biblioteca del centre.

 

Aquesta conducta es repetia amb altres alumnes menors d'edat

Segons la fiscalia, aquesta conducta es repetia amb altres alumnes menors d'edat. A una noia de quinze anys, per exemple, el 29 d'agost de 2016, li va enviar una fotografia del que semblava el seu penis amb una espelma i un text que deia «aquí tens el teu regal, l'any que ve més gran si vols».

 

Al WhatsApp del grup va enviar també una fotografia amb el seu membre amb el text «què us sembla? Si penso en vosaltres creix més» i altres comentaris de caràcter sexual. Concretament, a la menor de quinze anys, li escrivia coses com «imagineu-vos què passaria si m'enviéssiu fotos dels vostres pits» i els hi feia insinuacions per si volien quedar amb ell o anar a casa seva.

 

Un exprofessor de l'institut Màrius Torres, a un pas de judici

Per altra banda, un exprofessor de filosofia de l'Institut Màrius Torres de Lleida investigat per suposats abusos a una noia de disset anys que havia estat alumna seva, està a un pas de judici, després que el 14 de setembre acabés la fase d'instrucció i la Fiscalia demanés qualificar els fets en considerar que hi havia delicte. El pròxim pas doncs serà fer l'escrit d'acusació i que el jutge estableixi una data per a la vista. En aquest cas, la Fiscalia podria demanar fins a tres anys de presó per un delicte d'abús sexual perquè la noia era menor d'edat però major de setze anys.

 

La víctima va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra el 17 d'agost de 2020 i aquell mateix dia els agents van interrogar el docent, assistit per un advocat. En seu judicial setmanes més tard, la noia va declarar que l'exprofessor li va tocar els pits amb l'excusa de fer-li un massatge perquè la veia tensa, després de convidar-la a casa per donar-li uns llibres.

 

Es dona la circumstància que, arran de donar-se a conèixer aquest cas, una dona de 32 anys va declarar també que el mateix professor li havia fet el mateix a ella quan tenia divuit anys, un testimoni que pot reforçar la versió de la noia de disset anys denunciant, ja que en el cas de la dona de 32 anys el suposat delicte hauria quedat prescrit.