Sense Categoria

A judici un exregidor de Cervera per «fer d’altaveu del que es deia als plens»

Avatar
  • juliol 11, 2018
  • 3 min read
A judici un exregidor de Cervera per «fer d’altaveu del que es deia als plens»

Mateu Figuerola, regidor de la Plataforma per Catalunya (PXCat) l'any 2013 a l'Ajuntament de Cervera, s'ha assegut aquest dimecres al banc dels acusats, per un delicte d'injúries cap a l'alcalde de la localitat, Ramon Royes (CiU). El propi Figuerola ha declarat durant el judici que feia d'altaveu del que es deia als plens i també va publicar cartes en dues revistes l'any 2013 acusant a l'alcalde de corrupció i prevaricació, però la defensa i la fiscalia ho consideren «llibertat d'expressió».

 

  

Figuerola va publicar les cartes a 'La Veu de la Segarra' i en una revista de l'Ajuntament de Cervera. En els escrits acusava a Royes de corrupció i prevaricació en relació a un solar de propietat de la família de Royes, on la cadena de supermercats Eclat Bon Preu hi volia construir un nou establiment. No obstant, després es va saber que la família Royes no volia instal·lar-hi el supermercat en aquest espai, sinó en un terreny del costat. 

 

«Acusacions infundades i falses»

L'acusació particular, representada per Carles López, considera que les expressions de Figuerola «ultrapassen el contingut d'una crítica política raonable, entren en el descrèdit personal i són acusacions infundades i falses». És per això que demana que se'l condemni per un delicte d'injúries a una multa de 8.400 euros i a indemnitzar Royes amb 12.000 euros més. Per la seva banda, l'acusat ha declarat que a les cartes es dedicava a fer d'altaveu del que deien altres als plens i tant la fiscalia com la seva defensa demanen l'absolució ja que qualifiquen els fets de «llibertat d'expressió».

 

L'acusació particular entén que s'ha de condemnar Figuerola perquè a les cartes acusava Royes de corrupció i tràfic d'influències amb afirmacions falses, la qual cosa va afectar i afecta l'alcalde de manera personal i professional. Pel que fa a l'acusació d'injúries que s'ha jutjat aquest dimecres, fa referència a algunes de les expressions que, segons ha llegit López durant les conclusions, recollien aquestes cartes. Ha destacat, per exemple, que «els negocis a Cervera es fan a porta tancada al despatx de Royes» o que «el senyor Royes està presumptament prevaricant, abusant del seu poder i fent que la Paeria estigui immersa en una corrupció urbanística» o que «Royes és el rei absolut dels 'pufos' i amb aquests moviments econòmics vol solventar els seus deutes personals».

 

Fiscalia considera que cal vetllar per la llibertat d'expressió

És per això que per López unes acusacions així no es poden fer de manera gratuïta. No obstant, la fiscalia i la defensa, en canvi, consideren que cal vetllar per la llibertat d'expressió ja sigui en un ple o per escrit i que acusacions com aquestes són «habituals en polítics» i que les cartes es van fer per «fer arribar als ciutadans el que es debatia al ple».

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *