Societat

Preocupant: Les vegades per setmana que els joves mengen plats preparats o precuinats

L'enquesta s'ha realitzat a més de 700 alumnes d'edats compreses entre els 18 i 25 anys

Mar Laborda
  • març 14, 2023
  • 3 min read
Preocupant: Les vegades per setmana que els joves mengen plats preparats o precuinats

Els plats preparats o precuinats refrigerats són avui dia un gran recurs en l’alimentació dels joves. Més de la meitat dels joves, en concret un 50,8%, recorren a ells almenys 2 vegades per setmana, segons es desprèn de l’Estudi sobre Hàbits de Consum i Estil de Vida dels Joves elaborat per la marca d’hamburgueses Brooklyn Town juntament amb l’Equip Investigador del Departament de Teoria i Anàlisi de la Comunicació de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid.

L’estudi, realitzat entre més de 700 alumnes d’edats compreses entre els 18 i 25 anys, deixa veure com el 22,4% dels enquestats assegura consumir 3 o més vegades a la setmana aquest tipus de plats com una alternativa senzilla i pràctica davant a elaborar les seves pròpies receptes. Encara que la majoria dels enquestats, en concret un 80%, indiquen que els agrada cuinar, el 38,1% prefereix que siguin uns altres els qui ho facin per ells i un 36,8% afirma que li agradaria dedicar menys temps a planificar menjars, fer la compra i cuinar.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La falta de temps, principal barrera per a cuinar

Del total dels enquestats que afirmen que no els agrada cuinar, 7 de cada 10 al·lega el temps que han d’invertir com a factor principal en la seva decisió. En concret, un 1 de cada 3 joves enquestats prefereix invertir temps en altres coses abans mentre que el 34,7% perden temps en la preparació d’un menú que triguen 5 minuts a menjar.

 

Quant a la preparació dels menjars, el 86,8% dedica com a màxim 30 minuts a preparar els seus menús. En concret, un 6,5% destina entre 5 i 10 minuts mentre que un 24, 4% entre 10 i 20 minuts. El temps també escasseja a l’hora de menjar. El 59,7% dels enquestats dedica entre 30 minuts i una hora a menjar mentre que tan sols un 6,9% disposa de més d’una hora.

 

L’opció preferida

Els plats preparats o precuinats refrigerats estrella són les hamburgueses. Una aposta clara entre els joves (28%) per davant d’altres opcions com el menjar italià, com a pasta o lasanya (22,5%); el menjar xinès o japonès (16,3%), pollastre o peix amb arròs o verdures (13%) o fins i tot la nostra tradicional truita de patata (15,2%). Tan sols la pizza (54,9%) desbanca a les burgers.

 

Els enquestats coincideixen de manera majoritària a relacionar el consum d’hamburgueses amb moments d’oci. Així, el 70,8% dels joves les menja amb amics i el 28,8% després d’una nit de festa. Altres moments idonis per al seu consum són mentre veuen sèries i pel·lícules (23,7%) o veient el futbol (10,3%), encara que també hi ha els qui les gaudeixen mentre juguen a l’ordinador (3%) o quan han d’estudiar (2,6%).

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *