Un jove amb una ordre de recerca i detenció protagonitza una persecució a Lleida

Una patrulla de la Guàrdia Urbana va anar la passada nit del dimarts al dimecres a les 00.20 hores al carrer Galera de Lleida en rebre un avís de molèsties ocasionades per uns joves que estaven tocant la guitarra i cantant. Un cop al lloc, els agents van observar aquest grup de joves, un dels quals estava tocant una guitarra, bevent alcohol i fumant una cigarreta tipus porro. Aquest jove, en veure els agents, va sortir corrents i, després d'una persecució per diversos carrers, la patrulla de la Urbanael va poder aturar al carrer Canonge Brugulat de Lleida, a l'altura de la rambla d'Aragó.

 

En demanar les seves dades aquest jove, que anava indocumentat, va donar diversos noms fins que els agents el van poder identificar com a J.M.C.H., de 26 anys i de nacionalitat espanyola, i van comprovar que li constaven en vigor tres ordres de recerca i detenció d'un jutjat de Lleida amb motiu d'uns delictes de robatori. A més a més, en l'escorcoll livan trobar una bosseta amb una substància vegetal que semblava marihuana.

 

Davant els fets, en compliment d'aquestes ordres de recerca, els agents van detenir J.M.C.H. i també van fer les denúncies corresponents per consum i tinença de substàncies estupefaents a la via pública, per consum de begudes alcohòliques a la via pública, per ocasionar molèsties al veïnat en tocar la guitarra al carrer i per la negativa a identificar-se i l'aportació de dades falses durant la identificació. 

 

Altres persecucions de la Urbana a Lleida

El passat mes d'agost una patrulla de la Guàrdia Urbana va observar una matinada a la rotonda del carrer Victoriano Muñoz de Lleida un ciclomotor que realitzava una conducció negligent i que dels dos ocupants, el conductor no portava el casc protector. Els agents van efectuar les indicacions adients perquè el ciclomotor s’aturés, però el conductor va fugir pel carrer Galicia, Palauet i quan va arribar al carrer Almeria, els agents va tornar a realitzar moviments amb els braços i indicacions amb el prioritaris lluminosos, fent cas omís el conductor i deixant caure sense frenar el ciclomotor que va impactar contra la part lateral del vehicle policial.

 

Seguidament, els dois nois van fugir en sentit al carrer Torre Salses, no podent ser localitzats. Tot seguit, els agents van localitzar el titular del ciclomotor que va comunicar que li havien sostret ja que havia estacionat correctament en la zona del centre històric. Davant això, els agents van iniciar les diligències penals corresponents.