Sense Categoria

El poble del Segrià que té nou alcalde després de prosperar una moció de censura

LleidaDiari
  • agost 26, 2022
  • 5 min read
El poble del Segrià que té nou alcalde després de prosperar una moció de censura

Josep Solsona (JxCat) ha estat elegit aquest dimecres nou alcalde de Puigverd de Lleida (Segrià) després que hagi prosperat la moció de censura presentada per JxCat i el PSC (Alternativa per Puigverd) contra la fins ara alcaldessa d'ERC (Tots Fem Puigverd), Sandra Barberà. Solsona ha criticat la gestió del govern de Barberà i ha dit que la moció de censura era «la millor solució per a l'actual situació” que viu el municipi.

 

El nou alcalde ha tornat a estendre la mà a tots els grups per formar un govern unitari pel que resta de mandat en benefici del poble. Desenes de veïns han omplert el saló de plens per seguir la sessió, que també ha comptat amb la presència de representants dels diferents partits com ara Violant Cervera o Marta Vilalta.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

L'acord entre JxCat i PSC per tirar endavant la moció de censura a Puigverd de Lleida contra la republicana Sandra Barberà arriba després que el regidor socialista Josep Maria Vilalta abandonés el govern davant l'incompliment per part dels republicans de l'acord que havien assolit ERC i PSC el 2019 i que establia que Vilalta ocuparia l'alcaldia el darrer any de mandat.

Imatge del nou alcalde de Puigverd de Lleida

Josep Solsona assumeix l'alcaldia de Puigverd de Lleida en prosperar la moció de censura de JxCat i PSC contra ERC | LleidaDiari.cat

 

La millor solució

Josep Solsona ha defensat que la moció de censura i el canvi al consistori era la millor solució davant l'actual situació que viu el municipi. «Desinformació, no tenir en compte a la gent, instàncies sense respondre, retrets, acusacions, no prendre decisions importants i manca de dedicació i de transparència», han estat alguns dels retrets que ha fet al govern d'ERC. «Cal tornar al poble, que és el veritable protagonista, tot allò que ha perdut en aquests més de tres anys», ha dit. «Cal cohesionar un poble que s'ha anat descosint a poc a poc», ha assenyalat Solsona. En aquest sentit, s'ha compromès a treballar amb un estil i una idea política diferent« a la del govern encapçalat per Barberà.

 

En la seva internació, Sandra Barberà ha indicat que han hagut d'entomar al consistori situacions com ara el temporal Gloria o la pandèmia de la covid-19. «La nostra intenció sempre ha estat estar al costat dels veïns», ha ressaltat. La fins ara alcaldessa ha dit que no s'hauria imaginat mai acabar el seu mandat d'aquesta manera. «Crec que no calia arribar a una moció de censura, però l'accepto i la respecto», ha afirmat Barberà.

 

Per la seva banda, el regidor del PSC, Josep Maria Vilalta, ha lamentat que el consistori «no ha pogut disposar del pressupost fins a l'agost», amb la qual cosa «no s'ha pogut fer cap inversió» durant el primer semestre de l'any. Vilalta ha acusat ERC de «no tenir projecte» però, sobretot, ha denunciat la «traïció» per l'incompliment de l'acord de govern per part dels republicans que establia que el regidor socialista havia d'assumir l'alcaldia aquest mes de juny. Així, considera que la moció de censura és «justícia democràtica per haver trencat el pacte» i ha justificat el «vot de confiança» que dona ara a Solsona perquè «va ser qui va guanyar les eleccions».

 

Solsona plateja un govern d'unitat

Josep Solsona ha assegurat que hi ha cap pacte «que no sigui sumar per Puigverd i canviar el rumb” d'aquests més de tres anys govern. D'aquesta manera, ha tornat a estendre la mà a tots els grups municipals per configurar un govern d'unitat pel que resta de mandat. A la vegada, ha condemnat fets que han tingut lloc al poble les darreres setmanes com ara pintades o el llançament d'un petard a la casa Barberà, entre altres successos. «És moment de seny i de respecte», ha dit.

 

La moció de censura contra Sandra Barberà ha prosperat amb cinc vots a favor, els dels quatre regidors de JxCat i el de l'edil del PSC. Els tres regidors d'ERC s'han pronunciat en contra, mentre que l'altra regidora republicana, Meritxell Gilabert, no ha assistit a la sessió. Gilabert, parella del regidor socialista, va presentar la seva renúncia a l'acta d'edil al consistori davant l'incompliment del pacte de govern entre el seu grup i el PSC, tot i que encara no s'ha fet efectiva.

 

El saló de sessions de l'Ajuntament de Puigverd de Lleida s'ha omplert de veïns que no s'han volgut perdre el debat de la moció de censura. També hi han assistit representants polítics de JxCat i d'ERC, com és el cas de la consellera Violant Cervera o la portaveu dels republicans, Marta Vilalta. En acabar la sessió, diferents veïns han felicitat a Josep Solsona per l'alcaldia, mentre que altres han lliurat un ram de flors a Barberà per la tasca duta a terme aquests tres anys al capdavant del consistori. En les municipals del 2019, JxCat va ser la força més votada a Puigverd de Lleida, però va obtenir els mateixos 4 regidors que ERC. El PSC es va quedar amb un representant.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *