Un lleidatà, al capdavant de les millors promeses dels escacs espanyols

El gran mestre internacional lleidatà Josep Oms figura entre els entrenadors que formen part del cos tècnic de l'equip espanyol que participa, aquests dies, al Campionat del Món d'Escacs de les categories sub 14 a sub 18 que es disputa a la ciutat romanesa de Mamaia.

 

Concretament, el Mundial va començar aquest passat dimecres dia 7 i es prolongarà fins al 17 de setembre, i per a Josep Oms suposa la seva segona experiència mundialista, atès que ja va formar part de l'equip d'entrenadors al Mundial d'Oropesa 2002. En aquesta ocasió, el màxim responsable de l'Acadèmia Josep Oms (ADEJO) té a càrrec seu tres noies i un noi, tots ells destacats jugadors d'espanyols en la seva franja d'edat. Una d'elles és la catalana Júlia Piñol, actual campiona d'Espanya sub 14. Les partides es juguen a la tarda menys a la darrera ronda. És per això que cada matí Oms i els seus alumnes preparen les respectives partides. En total, es disputaran 11 partides.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge de joves lleidatans jugadors d'escacs

Josep Oms, al capdavant de les millors promeses dels escacs espanyols al Mundial de Romania | LleidaDiari.cat

 

Àmplia experiència com a entrenador

Al marge de la seva presència en dos Mundials, el gran mestre internacional lleidatà acumula una àmplia experiència com a entrenador en Europeus, ja que ha format part del cos tècnic de la selecció espanyola a Croàcia 2007, Itàlia 2009, Bulgària 2011, Praga 2016, Mamaia 2017, Riga 2018, Bratislava 2019 i Ciudad Real 2021.

 

A més, regularment participa en les concentracions prèvies a cada torneig internacional que celebren els jugadors/es seleccionats, sense oblidar que, d'octubre a maig, Josep Oms imparteix classes online per a la Federación Española de Ajedrez als joves jugadors/es, en les que té com a alumnes les millors promeses dels escacs estatals i que acumulen bona part dels títols espanyols.