Sense Categoria

Josep Minguell pintarà en directe un mural en el marc de FiraTàrrega

LleidaDiari
  • agost 2, 2022
  • 3 min read

FiraTàrrega acollirà l'estrena, el 9 i 10 de setembre, de l'espectacle 'Affresco'. L'obra teatral mostrarà com Josep Minguell pinta en directe un mural al fresc mentre explica a l'espectador tot el procés pictòric, des de les seves cabòries creatives fins al resultat final. Minguell reconeix que està acostumat a treballar en silenci i «aïllat» i que, tot i que és una «pressió afegida» crear una pintura en poc temps i davant la gent, vol atansar el món de la pintura al fresc al públic.

 

L'actriu Núria Miret, la soprano Olga Miracle i l'instrumentista Joan Codina acompanyaran Minguell en aquesta obra, dirigida per Llorenç Corbella, creada per a la Fira, però que pot anar «de Tàrrega al món», diu la directora artística de la Fira, Anna Giribet. 'Affresco' s'ha presentat aquest dilluns a l'estudi que Josep Minguell té a Tàrrega. El pintor ha explicat que l'espectacle, que es representarà el 9 de setembre a les 18 h i el dissabte 10 a les 12 h i les 18 h, endinsarà el públic «al pensament i el patiment de l'artista de la pintura al fresc, d'una manera sorpresiva i acompanyat d'un espectacle teatral». «S'ha anat elaborat pas a pas. Ha estat una creació complexa amb molts moments d'improvisació», afegeix.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Presenten 'Affresco', un espectacle en què Josep Minguell pintarà en directe un mural al fresc a FiraTàrrega | LleidaDiari.cat

 

El director de l'espectacle, Llorenç Corbella, explica que han intentat que l'espectacle sigui vistós per a un públic que vindrà a veure com treballa un pintor al fresc. «Quan jo vaig a veure pintar al Josep, m'he de posar entre les bastides i no ho veig en perspectiva. Ara, veurem en plena feina al Josep», celebra.

 

Obra teatral de «molt diferent, contemplativa i moderníssima»

L'actriu Núria Miret qualifica aquesta obra teatral de «molt diferent, contemplativa i moderníssima». Miret celebra participar-hi com a musa i mestra de cerimònies i espera «imprimir-li una mica de ritme» per anar marcant els diferents estats de la peça, que estarà acompanyada d'elements escenogràfics i música, destaca.

 

La Fira d'aquest any tindrà lloc del 8 a l'11 de setembre i és una edició que recupera amb força l'espai públic i les propostes de carrer. El leitmotiv és 'L'Inesperat', un lema que vol recollir l'esperit de les arts de carrer, de la sorpresa i d'allò que esdevé en el moment menys pensat. La Fira 2022 acollirà fins a 62 propostes artístiques.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *