L’actor Josep Julien porta a l’escenari de CaixaForum Lleida Dublinesos

De la ploma de l’immortal James Joyce i bressolats per la veu del gran intèrpret Josep Julien i la música d’Albert Galcerà, coneixerem la història moral d’una societat plena de convulsions psicològiques i socials. Serem testimonis d’una reflexió en veu alta sobre el sentit (o no) de la vida i dels misteris que l’envolten i de les revelacions inesperades que ens ensenyen les veritats més profundes i amagades de les nostres vides.

Fitxa artística

  • Intèrpret: Josep Julien
  • Autor: James Joyce
  • Dramatúrgia i coordinació: Francesc Cerro-Ferran, a partir de la traducció de Joaquim Mallafrè
  • Música: Albert Galcerà
  • Audiovisuals: Candela Muschetto
 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Obra interpretada en català

Dublinesos forma part del cicle Grans mestres del teatre, amb el qual es vol apropar als espectadors els textos teatrals de la literatura dramàtica universal, recitats per les millors veus i intèrprets del panorama nacional. Es tracta d’una nova aposta de la Fundació “la Caixa” per un format artístic de primer ordre en què el públic podrà gaudir del treball de professionals consagrats als millors escenaris de l’àmbit nacional i internacional, que donen veu i ànima als personatges més rellevants i immortals de la història del teatre de tots els temps.

 

Un format trencador i minimalista

Així, sota el format de teatralització recitada, els actors i actrius esmentats interpretaran una dramatúrgia de cambra que s’elaborarà expressament per a CaixaForum Lleida. Complementarà la proposta una posada en escena minimalista, amb un faristol, il·luminació, una selecció musical i projeccions audiovisuals, a càrrec del creador audiovisual Ivó Vinuesa. És una oportunitat única perquè els visitants del centre cultural coneguin els clàssics des d’un punt de vista diferent, més proper, original i trencador.

Un director i dramaturg de luxe

Aquest cicle, que té com a referents els grans teatres europeus, presenta un repartiment de luxe per a la interpretació d’una dramatúrgia elaborada i dirigida aquesta vegada per Francesc Cerro-Ferran, director i dramaturg amb una extensa carrera en les arts escèniques. Cerro-Ferran és llicenciat en Direcció Escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i és professional adscrit al Centro Dramático Nacional (Laboratorio Rivas Cherif) en la categoria de dramaturg i director d’escena. És també director artístic del Festival de Literatura i Música Mussart. Ha guanyat, entre altres guardons, el Premi Bambalina 2006 al millor dramaturg i ha treballat amb els millors actors, dramaturgs i directors d’escena de l’àmbit nacional i internacional.

 

Aquest dramaturg ha presentat obra pròpia i n’ha dirigit d’altres autors als millors teatres d’arreu del món. Actualment, és el nou director Artístic del Teatre Fortuny de Reus. El cicle Grans mestres del teatre forma part de la programació d’espectacles que la Fundació “la Caixa” ha posat en marxa als seus centres CaixaForum per oferir propostes culturals innovadores i trencadores. Amb aquesta programació única a la ciutat i que caracteritza CaixaForum com a centre cultural, la Fundació “la Caixa” vol que els visitants puguin gaudir de formats atractius i diferents.