Sense Categoria

José Ignacio Llorens (PP) diu als pensionistes lleidatans que les pensions pujaran entre 1 i 4 punts percentuals

Avatar
  • abril 3, 2018
  • 4 min read
José Ignacio Llorens (PP) diu als pensionistes lleidatans que les pensions pujaran entre 1 i 4 punts percentuals

El diputat per Lleida i President de la Comissió d'Agricultura del Congrés José Ignacio Llorens ha destacat aquest dilluns el compromís del govern espanyol amb els pensionistes lleidatans, que, assegura, «veuran incrementats els seus ingressos entre un i quatre punts percentuals si el Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat dissenyat per a l'exercici 2018 tira endavant». De moment, explica Llorensa, els populars compten ja amb el suport de Ciutadans, però el Projecte només podrà ser aprovat si s'obté el suport de, almenys, sis diputats. 

La diputada del PPC al Parlament, Marisa Xandri, amb el diputat popular al Congrés, José Ignacio Llorens | ACN

 

 

«Gràcies a les reformes i la contenció de la despesa que han permès activar la recuperació econòmica i crear 2,2 milions de llocs de treball es poden contemplar aquestes i altres millores justes i importants. Sabem que mai serà suficient, però són les que es poden abordar sense posar en perill les pensions del futur. Cal recordar que el 2010 el PSOE va congelar les pensions anant en contra de la Llei que el 1997 va aprovar el PP i que lligava l'actualització de les pensions a l'increment de l'IPC i que Rajoy, ha aconseguit mantenir les pensions durant els anys més durs de la crisi i mentre a països del nostre entorn es reduïen fins a un 40%», explica el diputat. 

Llorens demana més suport

Amb tot, i així ho recorda Llorens, els increments plantejats només seran possibles si el Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat tira endavant. «La situació és la que és i, perquè el país segueixi endavant i sigui possible millorar els ingressos de gran part dels pensionistes lleidatans ens calen més suports. Si els separatistes catalans continuen amb el bloqueig institucional a què estan sotmetent a Catalunya serà difícil obtenir-los. Per això, com a diputat per Lleida els exigeixo seny i compromís amb els nostres pensionistes. Estem parlant de famílies que, si el Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat s'aprova, veuran millorats els seus ingressos entre un 1% i un 4%», assenyala Llorens.

 

A 1 de març del 2018, a Lleida cobraven una pensió 98.341 persones. D'elles; 59.968 eren jubilats, 24.791 vídues, 3.166 orfes i 10.343 persones a qui s'ha reconegut algun tipus d'incapacitat. En aquest sentit, Llorens afirma que en el Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2018 es planteja incrementar les pensions mínimes i no contributives en un 3%, les de viduïtat un 3,85%, les de fins a 700 euros un 1,5% i les de fins a 860 euros, un 1%. Llorens facilita exemples concrets de com els increments plantejats milloraran la vida de molts lleidatans. «A Lleida es cobren cada mes 25.000 pensions de viudetat i amb el que el govern espanyol proposa, una vídua que rebi cada mes 600 euros veurà incrementada la seva pensió en més de 20 euros al mes i més de 300 a l'any. Són xifres importants», apunta.

El diputat destaca també l'efecte de les mesures plantejades sobre les pensions mínimes: «Lleida és una província en què l'agricultura i els petits negocis són peces clau de l'estructura econòmica. Molts dels nostres pensionistes han cotitzat tota la seva vida com i autònoms i és a ells a qui més els beneficiarà aquesta mesura. Així, un jubilat que obri 800 euros de pensió veurà com els seus ingressos anuals creixen en més de 100 euros». Amb els increments plantejats, el govern respon a les demandes concretes d'un col·lectiu clau com del dels pensionistes a qui, considera Llorens, «giraran l'esquena» els que no aprovin el pressupost 2018. 

 

«Desconnectar d'Espanya té un preu», afirma el diputat

«No només diuen no a aquestes pujades, sinó també a les pujades futures, perquè els increments aprovats no són puntuals, arriben per quedar-se i aplicar-se de nou en futurs exercicis. Als salva pàtries que tant abunden aquests dies a Catalunya i a Lleida cal recordar-los que desconnectar de la legalitat, d'Espanya i d'Europa té un preu. Alta traïció no és només una mica del que se l'acusa a Puigdemont a Alemanya: ho és també el cinisme d'alguns que, com els diputats separatistes lleidatans, impulsen a l'Ajuntament de Lleida mocions per revalorar les pensions i votaran en contra dels pressupostos generals de l'Estat de 2018 mentre impedeixen que a Catalunya es formi un govern efectiu», assenyala.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *