Jornades de reflexió

Jornades de reflexió| Mònica Noguero

 

Segons alguns les eleccions del passat 27S havien de ser un plebiscit. El Si o el No. El que no ens havien dit abans del 27S era que independentment de guanyar el Si o el No, aquests mateixos ‘alguns’ tirarien pel dret menys legal.
 
Ara és el president Mas el subjecte del Si o del No. CDC es mulla, i el Sr. Rull ens feia un avenç, hi haurà eleccions anticipades si Mas no és investit president. Alhora que la CUP per activa i per passiva, ja ha dit que els seus 10 diputats al Parlament de Catalunya no serviran per investir-lo. ERC creu fermament que hi haurà acord per formar govern. Aquest és el joc dels embolics al que s’està jugant a Catalunya d'un temps ençà.
 
No oblidem el 20D, pròxima data emmarcada al calendari electoral, terceres eleccions d’aquest any 2015. Els qui aquí van anar junts ara aniran separats. Els altres no hi van i uns dels junts juntament amb altres. No se sap ben bé a què, són els mateixos que volen desconnectar de l’Estat Espanyol. President, posi les urnes… i el president les posà. El 9N del 2014 mitjançant un anomenat ‘procés participatiu’ i una pregunta un pèl enrevessada, es van comptabilitzar uns vots. Resultats a favor del Si-Si. 1.897.274 persones segons dades oficials.
 
Després d’uns mesos frec a frec amb l’Estat Espanyol, el president tornà a posar les urnes. Aquest cop en forma d’eleccions anticipades, les segones que convoca amb aquesta etiqueta –anticipades-.
 
El president no encapçala cap llista, és més, no va segon ni tercer, ni més ni menys que quart. Li cedeixen el segon lloc a la Sra. Forcadell, sí la de –president posi les urnes. La mateixa que avui és la presidenta del Parlament. Es presenten sota les sigles de Junts pel Sí, CDC+ERC+Societat Civil, fent una gran campanya electoral, per pobles i ciutats, amb places plenes de gent, gent plena d’il·lusió, nens, pares, avis, famílies senceres com el dia dels Reis Mags. 
 
Arriba el gran dia, el 27 de setembre i fet i fet els resultats són els següents: 1.628.714 JxSí, 337.794 CUP, la suma d’independentistes és d'1.966.508. (69.234 persones què no havien despertat el 9N).
 
Dos més dos són quatre, aquí i a la Xina popular, així doncs, ho comparo amb els vots a candidatures, no amb el total, 4.092.349 menys 1.966.508, un total de 2.125.841 persones que no estan ara pel procés, sigui per convicció, per sentiment o simplement perquè ara això no toca. El que tampoc toca és que la CUP dibuixi la línia que es pot traspassar i la què, també es pot traspassar. Ho maquillen en forma d’escons però volien comptar vots com ho van fer el 9 de novembre (2014). Som demòcrates o no som demòcrates?
 
Ara ningú li demana al president que posi les urnes, és curiós! Sembla que tot aquest enrenou ve marcat pel 3. Si, tres són les coalicions amb les quals CDC ha conviscut aquest any (amb alguna encara hi sobreviu). També seran tres les votacions per la investidura a les que s’haurà de sotmetre el President (ara en funcions) i si res no canvia, tres les eleccions anticipades amb Artur Mas al capdavant de la Generalitat (si no es ven l’ànima a la CUP). I és que ja ho diu el refrany 'Donde hay patrón no manda marinero'… i això no els convé a uns pocs.
 
Mònica Noguero, regidora d’Almenar per Unió Democràtica de Catalunya (UDC)