Consulta la iniciativa d’una trentena de voluntaris per recuperar esquers perduts d’una presa pirinenca

Una trentena de voluntaris han participat en una jornada de voluntariat per a la recollida d’esquers de pesca perduts a l’embassament de Cavallers, a l’Alta Ribagorça. Aquesta acció s’ha fet aprofitant que la presa està buida per les obres de manteniment que s’hi estan duent a terme. Des que es va construir l’embassament, ara fa uns seixanta anys, no s’havia fet cap acció similar de neteja i, per tant, els esquers que es recuperaran poden ser de diferents anys. Aquests serviran de base per fer una exposició posterior i veure el comportament dels diferents materials dels esquers submergits a l’aigua durant temps.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La jornada ha comptat amb el suport del Parc Nacional d’Aigüestortes i el servei de Pesca Continental de la Generalitat i s’ha fet a petició de l’Associació de Pesca Ambiental. La majoria dels voluntaris han estat alumnes de l’IES Pont de Suert, MAPEB (Moviment i Acció per la Pesca Esportiva i la Biodiversitat) i del Club Pesca Ambiental. Entre les deixalles que han recollit destaquen principalment els esquers de pesca, fil de pescar, alguna canya, ploms i peixos artificials. Aprofitant la jornada de recollir esquers també han retirat de la presa ferralla, fustes, plàstics, ampolles, cordes o sabates.

Rodrigo González, del Club Pesca Ambiental, ha explicat que a més de recollir esquers de pesca, la voluntat de l’activitat era conscienciar als joves pescadors que no tot és practicar aquest esport, sinó també cuidar dels espais naturals. Laia Calaf, directora del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, ha destacat la implicació de la gent jove en aquesta acció de voluntariat per millorar l’entorn.