Lleida

Jocs de taula per a totes les edats a la Jornada Ment Lúdica de la UdL

Marta Romera
  • octubre 21, 2022
  • 3 min read
Jocs de taula per a totes les edats a la Jornada Ment Lúdica de la UdL

Room Agus & Monsters, Carrera de tortugas, Mix It, Morada maldita, Lama familiar, Colt Express, Minecraft, Wingspan, It’s a Wonderful World, Nobel Run, We can play: dones que van canviar el món, són alguns del centenar de jocs infantils, familiars, juvenils, per adults, amb perspectiva de gènere i inclusius que es posaran damunt la taula el pròxim 22 d’octubre a la Universitat de Lleida (UdL) durant la Jornada Ment Lúdica.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Organitzada pel grup de recerca Neurologia gens i ambient (NeuroPGA) de la Universitat de Lleida (UdL), les associacions de joc Alea i El Dau Màgic i la botiga La Tribu Fera, la jornada pretén aproximar els jocs de taula moderns a la ciutadania de Lleida i oferir formació a professionals que els utilitzen com a eina d’intervenció. «Es tracta de donar a conèixer les seues potencialitats com a eina d’intervenció en diferents disciplines i al mateix temps promoure’n l’afició com una alternativa d’oci saludable i inclusiu», expliquen des de NeuroPAG.

L’edifici Polivalent acollirà totes les activitats acadèmiques i lúdiques programades. Al matí, hi haurà una conferència de la psicòloga especialitzada en l’ús del joc en l’àmbit educatiu i sociocomunitari, i presidenta de l’associació Afim21 d’Almeria, Núria Guzmán; una taula redona amb professionals de la psicologia, l’educació, l’optometria i les ludoteques; i una xerrada del professor de la UdL i investigador principal de NeuroPGA, Jorge Moya, on abordarà la necessitat d’investigar en metodologies lúdiques. Els tallers divulgatius: Beneficis cognitius dels jocs de taula, Aprenentatge basat en jocs i Història dels jocs de taula, tindran lloc a la tarda. Per a totes aquestes activitats cal inscripció prèvia.

Del programa més lúdic se’n podrà gaudir des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre. Hi haurà taules al primer pis i als vestíbuls de les plantes 0 i -1 de l’edifici amb jocs aptes des de per a infants de 4 anys fins per a persones adultes, a més de què promouen la inclusió social i la igualtat.

 

Per explicar com es juga, en aquests espais hi haurà professionals de ludoteques municipals de Lleida, personal d’editorials de jocs de taula com Tranjis o Mercurio, de la botiga especialitzada en porteig i jocs de taula La Tribu Fera, aixi com usuaris i personal de la Fundació tutelar Alosa, que ensenyaran a jugar tots plegats inclusivament.

La jornada es completa amb activitats específiques en dues aules de la primera planta organitzades per les associacions de jocs de taula ALEA i El Dau Màgic com ara partides de rol one shot, exhibicions d’exèrcits de warhammers i demostracions de jocs avançats.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *