Joaquín Prado: “El Força Lleida és un equip molt agraït d’entrenar”

Joaquín Prado: “El Força Lleida és un equip molt agraït d’entrenar”| Laura Biela – Fotografia: Força Lleida

 

Joaquín Prado (Oviedo, 1976) és enguany l’entrenador del Força Lleida. L’any passat la seva funció va ser la de director esportiu de la base del Lleida Basquetbol, tot i que enguany fa un pas més i ‘s’atreveix’ a dirigir el primer equip. Lleidaalminut.com ha estat amb ell per fer balanç de la pretemporada i analitzar l’inici de la competició.

Com veu a l’equip? Com està treballant?
Les coses van bé. Dins del que portem planificat en aquesta altura de pretemporada, amb molta càrrega de treball, anem progressant, però també tenim molt marge de millora. Portem quatre setmanes de pretemporada i s’està entrenant raonablement bé. La majoria de dies fem 2 o 3 sessions al dia.
 
Quines sensacions té per aquesta temporada?
Les sensacions durant la pretemporada sempre són d’il·lusió. Després, els resultats et porten a una o a una altra sensació. Ara mateix tenim molta il·lusió. És un equip molt jove, amb moltes ganes i amb un nivell de motivació molt alt. Esperem fer una bona temporada, que és al cap i a la fi pel que treballem.
 

Han tingut pots temps per preparar la pretemporada. Considera que estaran a l’alçada per començar la lliga?
Crec que sí. El temps de treball és suficient, entrenarem sis setmanes abans de començar la lliga, jo crec que arribarem en un bon estat de forma.
 
Quines carències té ara per ara l’equip?
Fonamentalment, carències en quant a l’adaptació, ja que dels deu jugadors professionals, sis debuten a la categoria Leb Or i tres debuten al bàsquet europeu. Tenim moltes carències en quant a cohesió de l’equip, als coneixement de l’engranatge tàctic tant defensiva com ofensivament. Aquests aspecte solament s’arreglen entrenant, i hem entrenat poc, per això no podem demanar a l’equip que estigui al 100%.
 
Virtuts de l’equip,
És un equip amb un nivell de motivació i ganes molt gran. Tenim un equip especialment jove, el jugador més veterà té 28 anys, molts jugadors debuten a la competició i el nivell d’esforç i de qualitat dels entrenaments és molt elevat. Tot això fa que sigui un equip molt agraït d’entrenar.
 
El passat 16 de setembre van guanyar la final de la Lliga Catalana contra el Barça B. Com es va sentir?
Content. És un partit que s’emmarca a la pretemporada. Sabem que no estem al 100%, però sempre és agradable guanyar i si és el títol de la Lliga Catalana, molt millor. Guanyar ens fa estar contents, però també hem de saber que tenim molt marge de millora.
 
En aquest partit es va veure un equip molt més compenetrat que en el torneig Sportquarters. 
Sí, veníem de dos setmanes més de treball. En Sportquarters portàvem tres setmanes d’entrenament . La setmana de pretemporada a Vileha ens va anar molt bé. L’equip va donant passes endavant i tenim que segui donant-les.
 
L’any passat dirigia la base del Lleida Basquetbol. Aquest any s’atreveix amb un equip molt jove i amb molta ambició. Té alguna meta en ment?
Ser lo millor que puguem ser. Podem marca’ns poques metes ara, hem de millorar a cada moment i aconseguir ser cada dia una mica millors, per arribar al nostre màxim nivell al llarg de la temporada; i que això ens porti a on ens hagi de portar. Intentem donar sempre lo millor de nosaltres.
 
És un equip per jugar el play-off?
Ja veurem on ens porta la competició. Per jugar play-off s’ha de competir. Potser és poc ambiciós jugar sol per mantenir-nos. Aquest any són 14 equips, 9 juguen play-off. Si no juguem play-off sol hi haurà dos equips que no juguin per pujar o per baixar. Està clar que nosaltres voldrem jugar play-off, però potser dintre de dos mesos el voler jugar-lo és un objectiu poc ambiciós i el que vull és quedar entre els 4 o 5 primers. Hem d’anar a on la feina i els entrenaments ens porti durant la setmana, però per guanyar primer hem de jugar.