Sense Categoria

Joan Reñé es nega a declarar davant dels Mossos

Avatar
  • octubre 3, 2018
  • 4 min read

Pla mig del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé | LleidaDiari.cat

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan René, ha negat haver «rebut mai cap comissió ni haver actuat en benefici de ningú» i ha fet valdre la «transparència, rigor i honestedat» de la seva gestió, després d'haver estat detingut en el marc d'una investigació per suposats pagaments irregulars per al finançament de CDC. Reñé ha explicat que s'ha negat a declarar davant dels Mossos d'Esquadra i que «el que hagi de dir ho farà davant del jutge». Tot i això, el president de la Diputació de Lleida ha explicat que ha estat posat en llibertat per la policia i ha assegurat que sense càrrecs però sí ha reconegut que està sent investigat. Reñé, que ha qualificat de «falsos i absurds» els fets pels quals se l'investiga, ha reclamat «celeritat» a la justícia per tal de poder acreditar la seva «absoluta honorabilitat i honestedat». Finalment, ha afirmat que «en cap cas» es planteja dimitir i que aquest dimecres reprendrà la seva agenda institucional.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, pujant les escales del Palau de la diputació lleidatana

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, pujant les escales del Palau de la diputació lleidatana | LleidaDiari.cat

 

 

En una compareixença davant dels mitjans de comunicació acompanyat dels vicepresidents de la Diputació de Lleida, diputats i altres persones que li han volgut manifestar el seu suport, Joan Reñé ha deixat clar que l'actuació de la diputació lleidatana ha estat «sempre i en tots i cadascun» dels procediments de contractació i licitacions «transparent, pública i ajustada a dret», tal com «ratifiquen tots els informes favorables de la intervenció i la secretaria general». Reñé ha afirmat que la seva conducta personal i institucional «ha estat i és irreprotxable» i ha assegurat que «mai ha rebut comissions ni haver actuat en benefici de ningú», tal com ja havia manifestat ara fa tres anys, segons ha recordat. El president de la Diputació de Lleida i també president de la Vegueria de Lleida del PDeCAT ha exposat que «ha col·laborat en tot i per a tot amb la justícia» i que «ho seguirà fent». En aquest sentit, ha reclamat celeritat en la investigació i en la resolució del procediment «per poder així acreditar la seva honestedat».

 

Reñé diu que hi ha «personatges» interessats en desacreditar-lo

Joan Reñé ha explicat que «no és la primera vegada» que es troba en aquesta situació per unes acusacions que ha qualificat de «falses i absurdes». Així, el president de la diputació lleidatana ha manifestat la seva «indignació i impotència contra una trama de personatges interessats en desacreditar la seva honorabilitat i la dels seus equips» i ha defensat que l'única voluntat és la «de servei a la comunitat, a les terres de Lleida i al país». Reñé ha explicat que els Mossos d'Esquadra l'han anat a buscar a casa per tal que els acompanyés al seu despatx de la Diputació i ha lamentat haver-se assabentat per la ràdio de la seva detenció. Un cop al despatx, la policia ha dut a terme un buidatge d'un ordinador i s'han emportat alguns documents, segons ha informat.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé | LleidaDiari.cat

 

 

Seguint les recomanacions dels seus advocats, el president de la Diputació de Lleida ha optat per no declarar davant dels Mossos a la comissaria de Lleida on l'havien traslladat després de la detenció. En aquest sentit, ha dit que «el que hagi de dir ho farà davant del jutge», ja que és qui porta la investigació, la qual es troba sota secret de sumari, segons ha recordat. Reñé ha mostrat el seu convenciment d'haver estat posat en llibertat sense càrrecs, malgrat que haurà de comparèixer davant del jutge en el marc de la investigació que porta a terme per suposats pagaments irregulars per al finançament de CDC.

 

El president de la Diputació de Lleida no pensa dimitir

Finalment, Joan Reñé ha dit que, «en cap cas», pensa dimitir com a president de la Diputació de Lleida perquè «no ha fet res mal fet» i ha explicat que reprendrà aquest dimecres l'agenda institucional. Així mateix, ha agraït les mostres de suport rebudes durant l'endemà de la seva detenció. Reñé també ha exposat que la resta de persones vinculades a la Diputació de Lleida que han estat detingudes aquest dimarts -no n'ha concretat quantes han estat- han quedat en la mateixa situació de llibertat que ell.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *