Els Mossos s’emporten detingut a comissaria el president de la Diputació de Lleida

Moment en que els Mossos d'Esquadra s'emporten al president de la Diputació de Lleida detingut cap a comissaria.

Moment en què els Mossos d'Esquadra s'emporten al president de la Diputació de Lleida detingut cap a comissaria. | LleidaDiari.cat

 

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns al matí el president de la Diputació i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, del PDeCAT, en el marc d'una operació anticorrupció relacionada amb el pagament de comissions a CDC a través de la fundació CatDem. Després d'hores de registre, la policia catalana se l'ha emportat al voltant de les 13.30 hores fins a la comissaria sense manilles per prendre-li declaració. Així també, els agents han requisat diversa documentació, almenys una caixa, i han bolcat també informació d'un ordinador del Palau de la Diputació de Lleida.

 

La policia catalana ha iniciat aquest dimarts al matí una operació anticorrupció en diferents punts, entre ells el Palau de la Diputació de Lleida, a la seu de Carreteres de la Generalitat de Catalunya a Lleida i al Patronat de Turisme -allí s'hi troba l'Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals de la Diputació-. La policia catalana ha entrat també en diferents empreses dedicades a l'obra pública. Els fets objecte de la investigació podrien ser constitutius de diversos delictes contra l'Administració pública, especialment suborn i el frau en matèria de contractació així com el blanqueig de capitals. Les actuacions es troben sota secret de sumari.

 

Reñé no ha estat l'únic detingut. Ja que l'operació ha acabat amb 26 detinguts dels partits judicials de Lleida, Solsona i Balaguer. Alguns dels detinguts són: una persona de l'empresa Sorigué; una altra de l'empresa Niubó, una entitat que té seu a Mollerussa; i els gerents de M.J. Gruas, que són pare i fill; a més del cap de Vies i Serveis, Enrique Regaño. 

 

El dispositiu s'ha iniciat per ordre judicial al voltant de les 8 del matí. Els Mossos d'Esquadra investiguen, per ordre de la Fiscalia de Delictes Econòmics de Lleida, aquest cas des de fa dos anys. Està decretat el secret de sumari.

 

Joan Reñé és el president de la Diputació de Lleida des de l'any 2011, i des del 1987 alcalde de Fondarella.

 

Mossos d'Esquadra custodiant la porta de la Diputació de Lleida.

Mossos d'Esquadra custodiant la porta de la Diputació de Lleida. | LleidaDiari.cat