Joan Reig entre els noms destacats del cicle ‘Música sota les estrelles’

Imatge de la presentació de la 10a edició del cicle 'Música sota les estrelles'

Imatge de la presentació de la 10a edició del cicle 'Música sota les estrelles' al Montsec | LleidaDiari.cat

 

El Parc Astronòmic del Montsec ha programat set concerts en la desena edició del cicle 'Música sota les estrelles', que es durà a terme entre els mesos de juny i novembre al Centre d'Observació de l'Univers d'Àger (Noguera).

 

Marc Parrot (8 de juny), Sandra Bautista (6 de juliol), Antoni Tolmos (3 d'agost), Joan Blau i Xavier Monge (7 de setembre), Patrícia McGill i Javier Juanco Quartet (12 d'octubre), Joan Reig (26 d'octubre) i L'Últim indi (23 de novembre), seran els protagonistes dels recitals que s'oferiran sota el cel del Montsec en aquesta nova edició d'aquest certamen que s'ha consolidat en la programació musical del país i que enguany espera atreure més d'un miler de persones.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El cicle presenta un cartell amb actuacions de petit format

Un any més, el cicle presenta un cartell amb actuacions de petit format que s'oferiran al COU sota el cel del Montsec. Entre el 8 de juny i el 23 de novembre, s'han programat set jornades musicals en dissabte nocturnes al preu de 15 euros, cadascuna, amb artistes de renom i altres talents emergents, segons ha destacat el director científic del Parc Astronòmic del Montsec, Salvador Ribas, en la presentació del cicle que s'ha fet aquest dijous a la Diputació de Lleida.

 

Salvador Ribas ha fet valdre la simbiosi que es genera amb concerts d'aquest tipus en un indret com el Centre d'Observació de l'Univers. En el mateix sentit, la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Sònia Valero, ha remarcat la singularitat de l'espai on es fan els concerts, que «són un incentiu tant per al públic com per als mateixos músics». Marc Parrot donarà el tret de sortida el 8 de juny a la desena edició del cicle 'Música sota les estrelles', amb les cançons del seu darrer treball 'Refugi'. La cantautora Sandra Bautista portarà el 6 de juliol al COU 'De la lluna a casa'. El 3 d'agost, el músic lleidatà Antoni Tolmos oferirà al públic música inspirada en la magnitud de l'Univers amb el seu onze treball 'Universe'.

 

El 7 de setembre serà el torn de la cançó d'autor

El 7 de setembre serà el torn de la cançó d'autor amb Joan blau i Xavier Monge, amb 'Les nits de poemes blaus'. El jazz també serà present al cicle amb Patrícia McGill i Javier Juanco Quartet i l'espectacle 'Temps de Pedrolo'. El 26 d'octubre, Joan Reig, el bateria d'Els Pets, amb el seu trio presentarà el seu primer treball discogràfic en solitari, 'La culpa'. Clourà el cicle l'Últim indi, el nou projecte de l'exmembre d'Els Amics de les Arts, Eduard Costa, amb Caïm Riba a la producció.

 

El cicle, que preveu superar enguany el miler d'assistents entre els diferents concerts, l'organitza el Parc Astronòmic del Montsec, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Noguera, la Diputació de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI). Durant l'any 2018 més de 35.000 persones van visitar el Parc Astronòmic del Montsec, i les expectatives del 2019 són “molt esperançadores” perquè durant la primera part de l'any ja han passat per les instal·lacions del Centre d'Observació de l'Univers prop de 7.000 visitants, segons ha assenyalat Valero.