Cas Rubiales: Ja es coneix la decisió de la FIFA

La Comissió Disciplinària de la FIFA ha comunicat que ha obert un expedient disciplinari al president de la Real Federació Espanyola de Fútbol (RFEF), Luis Rubiales, pel petó forçat a Jenni Hermoso durant la cerimònia d’entrega de medalles del Mundial. Segons ha anunciat aquest dijous, els fets podrien resultar «constitutius de violació dels articles 13.1 i 13.2 del codi disciplinari» de la institució. Tanmateix, la FIFA ha afirmat que no oferirà més informació sobre el procediment disciplinari fins que no s’hagi adoptat una decisió final sobre el mateix. Amb tot, en el comunicat, la FIFA «reitera el seu compromís absolut respecte de la integritat de totes les persones i condemna amb vigor qualsevol comportament contrari».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Més enllà de l’expedient de la FIFA, en una entrevista aquest dijous a La SER, el ministra de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha explicat que el govern espanyol posarà en coneixement del Tribunal Administratiu de l’Esport les denúncies pel petó no consentit a Hermoso.

A banda, Iceta ha afirmat que espera «contundència i claredat» de l’assemblea extraordinària que la RFEF celebrarà aquest divendres: «Entenc també que el respecte als procediments de les organitzacions ha de prevaldre, però és veritat que el futbol espanyol ha de parlar el divendres i ha de parlar clar».

«Esperem un gest clar i inequívoc de rebut a una actuació inacceptable del president de la Federació», ha manifestat Iceta. En la mateixa línia, Iceta ha insistit que es tracta de «l’oportunitat del futbol espanyol de demostrar que no només respecte dels drets de les dones sinó que els defensa».

Preguntat per una eventual dimissió de Rubiales, Iceta ha dit que «cadascú que ha de prendre les seves pròpies responsabilitats» i ha afegit que «en qualsevol cas, el Consell Superior d’Esports prendrà les seves decisions a partir de dilluns». Tanmateix, el ministre ha matisat que espera que «siguin abans els responsables de la Federació els qui puguin donar un gest inequívoc d’igualtat i respecte a les dones».