Sense Categoria

L’IRBLleida habilita una web per a captar fons per la recerca contra el coronavirus

Avatar
  • març 30, 2020
  • 3 min read

Investigadora de l'IRBLleida | IrbLleida

L'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha habilitat la pàgina web https://www.contraelcoronavirus.org/irblleida per a captar fons per la recerca contra el coronavirus. Les donacions poden ser de 5 a 100 €.

 

La recaptació obtinguda servirà per complementar algun dels projectes de recerca que els investigadors i investigadores de l'IRBLleida han presentat aquesta setmana a la convocatòria de finançament de projectes de recerca sobre el SARS-COV2 i la malaltia COVID-19 de l'Institut de Salut Carlos III.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Les mostres d'interès se centren en la telemedicina

Les mostres d'interès se centren en la telemedicina per a pacients amb simptomatologia lleu de la malaltia, l'avaluació de les característiques mediambientals en la propagació del coronavirus, un estudi en model murí per minvar les possibilitats d'infecció del virus i una recerca amb cèl·lules amb la proteïna ECA2, per on entra el coronavirus al cos.

 

Precisament aquesta darrera proposta, també s'ha presentat a la convocatòria de la Generalitat de Catalunya i segueix en la segona fase de selecció de propostes. Aquesta convocatòria autonòmica és finançada amb 4 milions d'euros. La campanya de recaptació de fons seguirà activa fins al 15 de juny, quan s'informarà de la recaptació obtinguda.

 

Engeguen una campanya per recaptar fons per a la recerca contra el coronavirus

La Fundació Lluita contra la Sida ha engegat una campanya per recaptar fons per a la recerca contra el coronavirus. L'entitat ja ha recollit 30.000 euros per als projectes d'investigació liderats per Oriol Mitjà, metge i investigador de la fundació i de l'Hospital Germans Trias.

 

Amb el lema 'Jo em corono', la campanya ja ha arrossegat més de 700 donacions i diverses persones populars hi han col·laborat. La recerca busca el tractament precoç i la prevenció del coronavirus, amb l'objectiu de reduir la transmissió comunitària i frenar l'epidèmia. Els investigadors també col·laboren amb l'IrsiCaixa, el Barcelona Supercomputing Center i l'IRTA-CReSA per desenvolupar una vacuna.

 

La campanya ha comptat amb el suport dels actors Candela Peña, Natalia Sánchez, els germans Marc i Aina Clotet, Alejo Sauras i Nausicaa Bonnín, així com esportistes com Rudy Fernández. En un estudi iniciat aquesta setmana, on també hi col·laboren el Departament de Salut, l'Institut Català de la Salut i diversos laboratoris farmacèutics, hi participaran prop de 3.000 persones entre casos positius i contactes.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *