Els ecologistes s’oposen a l’enderroc de dos sitges a Pardinyes

L'entitat ecologista Ipcena i Trenca-EdC ha anunciat la seva oposició al projecte d'enderroc de dues sitges al barri de Pardinyes, en un solar on la Paeria vol construir-hi l'Equipament Comunitari per a Múltiples Usos (ECMU), que entre d'altres, preveu acollir temporers sense sostre.

 

Els ecologistes alerten que en aquestes sitges hi ha una vintena de nius de cigonyes, en que vindria a ser la major colònia d'aquesta espècie protegida a Catalunya. Per aquest motiu, conjuntament amb l'Associació de veïns de Pardinyes Overpard, han presentat al·legacions a la informació pública publicada el mes passat i demanen la paralització del procediment per suposada vulneració de la normativa legal.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El portaveu d'Ipcena, Joan Vázquez, ha remarcat que en un projecte d'aquestes característiques cal tenir en compte els «valors ambientals» i en aquest sentit ha volgut posar en valor que no hi ha cigonyes a altres llocs de Catalunya per la qual cosa esdevenen un dels «elements més atractius de la ciutat».

Representants d'Ipcena

Els ecologistes s'oposen a l'enderroc de dos sitges a Pardinyes | LleidaDiari.cat

 

La paralització del procediment d'enderrocament

Les entitats han demanat la paralització del procediment d'enderrocament a la Paeria per la suposada vulneració de la normativa legal tant en l'àmbit administratiu, com per l'incompliment de la normativa legal. Vázquez ha dit que no s'oposen a la construcció de l'alberg però sí que volen que es faci en un altre lloc perquè en aquest punt, hi ha un «bé patrimonial» que quedaria greument afectat, ja que la Paeria, en el seu projecte, no parla de les cigonyes i per tant no han posat damunt la taula una alternativa d'on podrien anar.

 

Vázquez ha recordat que al seu dia ja van tenir una lluita molt forta per salvaguardar les cigonyes que hi ha al teulat de la Catedral Nova de Lleida i que al final van aconseguir un acord amb el Bisbat i l'Administració. En aquest cas, han demanat la paralització del procediment i que s'aporti tota la documentació que falta. Si no s'anul·la, ha amenaçat de presentar recurs i portar a la Paeria als tribunals perquè considera que a Lleida hi ha molts llocs per fer l'alberg.

 

Per la seva banda, el president de l'associació de veïns Overpard, Joan Torné, ha qualificat de «barbaritat” el projecte de l'equipament i ha assegurat que les sitges que volen tirar a terra són dels anys 50 del segle passat. En aquest sentit, ha reiterat que els veïns no estan en contra de l'alberg sinó del model «massiu». Per això, ha tornat a insistir que el que ells defensen és que es facin «micro albergs» repartits per diferents punts de la ciutat.