Investiguen un auxiliar de l’Arnau de Vilanova de Lleida per injectar un líquid a un pacient que va entrar en coma

Investiguen un auxiliar de l’Arnau de Vilanova de Lleida per injectar un líquid a un pacient que va entrar en coma| Text i fotografia: ACN

 

El jutjat d'instrucció número 1 de Lleida ha ordenat que s'investigui un auxiliar d'infermeria de l'Arnau de Vilanova de Lleida que el passat 4 de gener hauria injectat un líquid desconegut a un pacient d'Urgències, que va entrar posteriorment en coma.

La víctima, de 75 anys, es trobava en un box per problemes digestius i tot apunta que l'auxiliar va aprofitar que la seva dona va sortir un moment per administrar-li el medicament sense cap autorització. Sembla ser que segons els símptomes que va patir, es tractaria d'un sedant, concretament benzodiazepina, que afecta el sistema nerviós central. El pacient va entrar en coma i va trigar uns dies a recuperar-se. El jutjat va ordenar analitzar una mostra de sang del pacient per confirmar què se li va subministrar i actualment s'està a l'espera dels resultats. Els Mossos d'Esquadra ja han pres declaració a l'auxiliar, que està suspès de feina i sou, tot i que no ha transcendit què va dir i no està detingut.
 
Tot i diversos intents per part de l'ACN, l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida s'ha negat a aclarir els fets, explicar què va passar, ni a confirmar ni desmentir aquesta informació. Segons fonts properes al cas, però, la investigació es va iniciar quan l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida va presentar als jutjats de Lleida un escrit denunciant aquests fets. De moment, segueix encara oberta a l'espera dels resultats de les anàlisis, de saber amb quina intenció hauria subministrat al pacient aquest sedant i de saber si l'auxiliar, amb 8 anys d'experiència, estaria implicat en altres casos similars.
 
No es descarta que se li pugui arribar a encausar per un delicte de temptativa d'homicidi tot i que de moment, el jutjat ha obert una causa per intrusió professional ja que un auxiliar d'infermeria no està autoritzar a injectar cap medicament a un pacient. En aquest cas, a més, l'auxiliar no treballava a Urgències.