Comarques

Alpicat inverteix milers d’euros en la millora dels carrers del seu nucli antic

Tot plegat amb l'objectiu d'evitar la degradació del casc antic, revitalitzar-lo i fer-lo atractiu

Marta Romera
  • desembre 9, 2022
  • 2 min read
Alpicat inverteix milers d’euros en la millora dels carrers del seu nucli antic

L’Ajuntament d’Alpicat ha inaugurat aquest dimarts les obres de reurbanització dels carrers del centre històric i nucli antic de la vila en un acte encapçalat per l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, que ha comptat amb la presència, entre altres, del vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre; i el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot. Aquesta és la segona fase de l’actuació que s’ha dut a terme en aquest espai, concretament als carrers Centre, La Riba i Sant Antoni. Ha consistit en la substitució del paviment de diferents zones, així com la modernització i soterrament de les instal·lacions de serveis existents, com ara la xarxa elèctrica, de telefonia i d’aigua i clavegueram.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A més, s’han reurbanitzat alguns trams que estaven força deteriorats, s’ha equipat la zona amb un nou mobiliari urbà i s’han guanyat 21 places d’aparcament a la zona del carrer Centre. Aquesta segona fase ha suposat una inversió de 400.000 euros, dels quals 250.000 s’han finançat mitjançant un ajut del PUOSC (Pla únic d’obres i serveis de Catalunya). Entre les dues fases executades fins al moment –la primera corresponent a la plaça de l’Església–, l’Ajuntament ha destinat 750.000 euros a l’impuls i remodelació del cas antic.

 

Tot plegat, segons ha explicat l’alcalde Joan Gilart, emmarcat en la línia de «donar continuïtat al compromís ferm de revitalitzar el nucli antic i el centre històric d’Alpicat, per evitar-ne la degradació i fer-lo atractiu amb una aposta clara pel que fa als projectes d’inversió municipal».

 

Cal recordar, en aquest sentit, que aquestes fases que ja s’han executat són les dues primeres de les cinc de què consta el pla de reurbanització del nucli antic, un projecte que es va posar en marxa el 2017. La tercera fase està previst que es posi en marxa al segon semestre del 2023 i afectarà els carrers Major, Concòrdia i Raval.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *