‘Unveiling’ uneix Spanish Brass i Joseph Alessi dalt de l’escenari a Lleida

‘Unveiling’ (Descobriment/Revelació) és el projecte que ha unit al quintet Spanish Brass, un dels grups de cambra més dinàmics i consolidats del panorama musical internacional, i a Joseph Alessi, trombó solista de la Philharmonic New York Orchestra, dalt de l’escenari. Serà a l’Auditori Municipal Enric Granados aquest diumenge, 29 de gener, a les 19 hores, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida. Alessi va descobrir el quintet en un concert que aquest últim va oferir en una gira als Estats Units i des de llavors ha anat compartint experiències musicals que ara cristalitzen en “Unveiling”,

 

Les entrades (20 € general / 18 € Amic/Amiga de LaTemporada) es poden comprar a les taquilles de l’Auditori Municipal Enric Granados, Teatre Municipal de l’Escorxador i al web de LaTemporada Lleida. Cal recordar el descompte d’Amic/Amiga de LaTemporada amb què es podrà gaudir d’un 10% de descompte a tots els espectacles de la programació municipal d’arts escèniques. Amb els abonaments 3 i 5 també es pot aconseguir fins a un 25% d’estalvi entre 36 espectacles, així com triar la millor localitat. A més, els estudiants de música, teatre i dansa que siguin menors de 20 anys es poden aplicar el 50% de descompte fent aquest tràmit online.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Spanish Brass

Amb més de 33 anys de trajectòria en el món de la música, Spanish Brass és un dels grups de cambra més dinàmics i consolidats del panorama musical internacional. L’any 1996 va obtenir el Primer Premi del 6é Concurs Internacional per a Quintets de Metalls Ville de Narbonne (França), considerat el més prestigiós per a aquesta formació.

 

Al 2017 va rebre el Premi Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana i al 2019 el Premi Espai Ter de Música de Torroella de Montgrí. Té en el seu haver quatre premis Carles Santos atorgats per l’Institut Valencià de Cultura, pels seus CD XXX i Mira si hem corregut terres… (2019), Les Aventures de Monsieur Jules (2020) i Spanish Brass (a) LIVE (2021). En 2020 va rebre el Premi Nacional de Música en la modalitat d’Interpretació que atorga el Ministeri de Cultura d’Espanya.

 

A més d’haver publicat trenta produccions discogràfiques, entre les que se inclouen tres dobles CD, han participat enalguns dels festivals més importants de música i realitzengires per tot el món, ha tocat en la gala dels Premis Príncepd’Astúries en 1995, han gravat la música de l’obra teatral La Fundación de Buero Vallejo per al Centre Dramàtic Nacional i la banda sonora de la pel·lícula “Descongélate”,de Félix Sabroso. Paral·lelament, Spanish Brass organitza dos festivals dedicats als instruments de metall de carácter internacional: el Festival Spanish Brass Alzira i elBrassurround.

 

Toquen amb trompetes i trombó Shires, trompa Paxman i tuba Melton i amb la nova aplicació BlackBinder. SpanishBrass utilitza i és propietari de la marca d’estoigs d’instruments Bags i toca amb broquets i sordines Romera Brass. A més, rep suport de l’Institut Valencià de Cultura i del Ministeri de Cultura-INAEM.

Joseph Alessi, trombó

Joseph Alessi va ser nomenat Trombó Principal de la Filharmònica de Nova York a la primavera de 1985. Va començar els estudis musicals a la seva Califòrnia natal amb el seu pare, Joseph Alessi, Sr. Com a estudiant de secundària va ser solista amb la Simfònica de San Francisco abans de continuar la seva formació musical al Curtis Institute of Music de Filadèlfia. Abans d’unir-se a la Filharmònica, va ser segon trombó de l’Orquestra de Filadèlfia durant quatre temporades i trombó principal de l’Orchestre Symphonique de Montreal durant una temporada. A més, ha actuat com a trombonista principal convidat amb la London Symphony Orchestra al Carnegie Hall dirigida per Pierre Boulez.

 

Alessi és un solista actiu, recitalista i intèrpret de música de cambra. L’abril de 1990 va debutar en solitari amb la Filharmònica de Nova York, interpretant la Fantasia per a trombó de Creston, i el 1992 va estrenar amb la Filharmònica el Concert per a trombó de Christopher Rouse, guanyador del premi Pulitzer. També ha aparegut com a solista amb la Filharmònica de Nova York en interpretacions en concerts de Kazimierz Serocki, Bramwell Tovey i William Grant Still. Al juny de 2021 va oferir l’estrena mundial del Concert per a trombó de Chick Corea.