Sense Categoria

Intervenen a Lleida diversos ullals i potes d’elefant africà

LleidaDiari
  • febrer 1, 2016
  • 2 min read
Intervenen a Lleida diversos ullals i potes d’elefant africà

Intervenen a Lleida diversos ullals i potes d’elefant africà| ACN – Fotografia: Guàrdia Civil

 

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil ha intervingut les darrers setmanes a Lleida diversos ullals i potes d'elefant africà. El cos va tenir coneixement de la venda de dos ullals d'elefant, que s'anunciaven a través d'internet a un preu de 20.000 euros. Agents del Seprona van acudir el 29 de gener al lloc on trobaven exposades les peces per tal de comprovar la legalitat de la tinença de les mateixes. 

Els agents van constatar que el propietari disposava de la documentació que emparava la seva tinença però no d'un certificat que n'autoritzés la seva comercialització. Dies abans, el 15 de gener, el Seprona havia intervingut quatre potes d'elefant africà, que també s'anunciaven per internet. El propietari tampoc disposava d'autorització per poder-les vendre.
 
L'elefant africà (Loxodonta africana) està inclòs el Reglament del Consell d'Europa (CE), relatiu a la protecció d'espècies de flora i fauna salvatges mitjançant el control del seu comerç, procedent de determinats països i per a diferents finalitats, com a trofeu de caça. Per tal de poder comercialitzar peces d'aquest animal es requereix d'un Certificat CITIS que ho autoritzi, segons expliquen des del Seprona.
 
En tots dos casos, el Seprona va traslladar les actuacions a l'administrador de la duana de la Farga de Moles davant una suposada infracció a la Llei de contraban, per la comercialització no autoritzada d'espècies incloses en el Reglament del CE relatiu a la protecció d'espècies de la fauna i flora salvatges. Les peces intervingudes van ser lliurades a l'administrador del recinte duaner. 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *