Sense Categoria

Una família rebrà 3,3 milions per les seqüeles d’un part a l’Institut Dexeus

Avatar
  • octubre 27, 2018
  • 3 min read

Indemnització de 3,3 milions d'euros per una negligència mèdica de l'Institut Universitari Dexeus, Barcelona | Europa Press

 

Greu negligència mèdica a la Clinia Dexeus de Barcelona. Una família rebrà 3,3 milions d'euros com a indemnització per les seqüeles qualificades de 'molt greus' que pateix el seu fill a causa de l'atenció deficient que va rebre durant el seu naixement a l'Institut Dexeus el passat 2005.

 

Segons avança 'El País', el jutge ha emès un veredicte pel qual els pares del menor, que ara té tretze anys, rebran un total d'1,9 milions d'euros per la deficient atenció mèdica; més un total d'1,4 en concepte d'interessos. L'encarregada de pagar aquesta suma de diners serà l'asseguradora Sanitas, ja que la família tenia una pòlissa contractada amb aquesta empresa.

 

Les greus conseqüències d'una mala atenció

El nen va patir una greu hipòxia durant el part, és a dir, no li va arribar la quantitat necessària d'oxigen al seu organisme i, com a conseqüència, el seu cervell va patir danys irreparables. Tant la mare com el fetus no van rebre l'atenció necessària i els facultatius de la clínica privada van realitzar la cesària d'urgència amb sis hores de retard. Per aquesta raó, el menor pateix un retard sever en el seu desenvolupament des del moment en el qual va néixer i no és capaç de valer-se per si mateix en cap àrea. A més a més, segons les resolucions judicials, el nen ha perdut la vista i l'han operat en una dotzena d'ocasions per intentar mitigar la seva discapacitat motora.

 

Aquesta sentència, però, només «repara en una petita part, l'econòmica, tots els danys soferts», segons ha explicat la família, «en la resta, òbviament, és impossible compensar el que va passar». Pel seu advocat, Rafael Martín Bueno, especialista en negligències sanitàries, la resolució «és important perquè ajusta la indemnització a les despeses reals que els pares hauran de suportar». La realitat és que aquest nen «necessitarà múltiples tractaments durant tota la seva vida», ha afegit Bueno, perquè «la família, a més, haurà de fer front a moltes altres despeses, com adaptar la casa», quelcom que no s'ha tingut en compte en les sentències d'altres casos similars.

 

La cesària d'urgència es va retardar 6 hores i el nadó va patir hipòxia

La cesària d'urgència es va retardar 6 hores i el nadó va patir hipòxia | Cedida, arxiu.

 

Judicis des de l'any 2009

El procés judicial va començar l'any 2009 i es va dividir en dues parts. L'objectiu de la primera, segons l'advocat, era que «quedés provada l'existència de les seqüeles i la responsabilitat del centre sanitari» i així ho va dictaminar l'any 2014 un jutjat de primera instància de Madrid. No obstant això, Sanitas va recórrer la sentència i l'Audiència de Madrid va ser l'encarregada de ratificar-la el 2016.

 

La segona part es va centrar en el fet que el Jutjat de Primera Instància 20 de Madrid fixés la indemnització i finalment ho va fer en una sentència el passat 5 d'octubre d'aquest any. Però, cal esperar a veure si Sanitas decideix tornar a recórrer i ha comunicat: «En qualsevol cas, assumirem les nostres obligacions. Lamentem profundament aquest cas, ja que la nostra prioritat és la salut dels nostres clients». 

 

 

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *