Sense Categoria

Insten els funcionaris de presons de Lleida a no fer hores extres

Avatar
  • setembre 25, 2018
  • 3 min read

Imatge d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra entrant al Centre Penitenciari de Ponent | LleidaDiari.cat

 

El CSIF fa una crida als funcionaris de presons de Lleida a no fer hores extres a partir de l'1 de novembre per denunciar les «retallades de la Generalitat i la seva falta de voluntat cap als funcionaris en general i el personal penitenciari en particular». El sindicat porta temps denunciant la «manca endèmica de personal» a les presons de Catalunya i, en aquest sentit, considera uns dels casos «més greus» els del Centre Penitenciari de Ponent i el Centre Obert, a Lleida, «on tot es supleix a força d'hores extres». Sota el lema «T'han pagat les pagues extraordinàries de 2013 i 2014? Doncs no facis hores extres», el CSIF Lleida ha posat en marxa una campanya de protesta per exigir solucions al Govern i «forçar una negociació» per tal que proveeixi del personal necessari a aquests centres i, a la vegada, perquè tot el personal penitenciari també pugui recuperar «els drets arrabassats durant la crisi».

 

El CSIF Lleida denuncia la «manca de voluntat» de l'Administració per contractar nou personal i renovar les plantilles envellides, especialment a Ponent i Centre Obert, on el sindicat porta anys denunciant aquesta problemàtica. També critica la negativa de la Generalitat a dotar aquests centres dels efectius de caps d'unitat necessaris i posa com a exemple el torn de camps de setmana, el qual, segon el CSIF, es veu obligat a treballar amb un únic comandament de servei d'interior per a 650 interns. El sindicat considera necessària ampliar el servei amb 14 nous caps d'unitat «per poder complir» amb el Reglament d'Organització i Funcionament del Sistema Penitenciari Català. El sindicat també acusa l'Administració de negar-se a substituir les baixes mèdiques de llarga durada.

 

Consideren que el cas de Lleida és el més greu

D'altra banda, el CSIF Lleida considera el de Lleida «el cas més greu» pel que fa a manca de personal al Sistema Penitenciari Català. El sindicat assegura que «la plantilla està molt envellida» i que «no es reposen efectius». Així mateix, considera «una burla contínua als 700 treballadors de Lleida que es desplacen cada dia a altres centres». «És de justícia que els efectius que perdem siguin substituïts de forma immediata amb aquells que, per la seva puntuació, ho mereixin», segons el CSIF. Però el sindicat també veu com un fet «preocupant la incapacitat» de l'Administració per funcionar amb els 'estàndards' que ella mateixa estableix, cosa que «provoca desmoralització als treballadors públics que veuen com la seguretat en el servei queda compromesa, la promoció professional anul·lada o la mobilitat prohibida».

 

D'altra banda, des del CSIF posa en relleu les retallades que han sofert els treballadors públics durant la crisi. El sindicat critica que, recentment, els treballadors públics de la Generalitat han assistit «estupefactes» a un pacte que «no contempla la totalitat dels drets que han assolit els treballadors de l'Administració General de l'Estat ni la devolució les pagues extraordinàries del 2013 i 2014». En aquest sentit, el CSIF recorda que la mateixa Generalitat havia promès la devolució del 10% per al 2018″.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *