T’interessa! Obertes les inscripcions per participar al 29è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu

Les inscripcions per a poder participar al 29è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu ja estan obertes. L’event té lloc en el marc de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. Concretament, es celebrarà el dissabte 14 d’octubre, de deu del matí a una del migdia, a la pista polivalent de la zona esportiva municipal. En aquesta edició, només s’acceptaran a concurs els formatges que hagin estat inscrits de manera individual i per via telemàtica. Caldrà omplir el formulari d’inscripció i adjuntar la fitxa tècnica del formatge. Les inscripcions restaran obertes fins a les vuit del vespre del dimarts 10 d’octubre.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En la participació d’enguany, s’hi poden presentar tots aquells formatges artesans de producció pròpia elaborats en qualsevol territori del Pirineu, convenientment identificats i que puguin classificar-se en alguna de les setze categories d’aquest concurs. Cada elaborador podrà presentar a les diferents seccions del concurs com a màxim una referència de formatge de diferent tipologia.

Els membres del jurat d’aquest concurs comunicaran els premis a l’organització del certamen. Cada categoria de formatges, tindrà opció a rebre tres premis, catalogats com el Diploma de Medalla d’Or (1r premi), el Diploma de Medalla de Plata (2n premi) i el Diploma de Medalla de Bronze (3r premi). Els premis es lliuraran el mateix dissabte 14 d’octubre, a partir de les 13:30 hores, a l’escenari situat a l’avinguda del Camí Ral de Cerdanya, davant del Palau d’Esports, de la Seu d’Urgell. Els primers premis o medalles d’or de cada categoria, sempre i quan siguin presents com a expositors a la Fira, rebran un premi en metàl·lic de 300€ i etiquetes adhesives identificatives de la menció.

El Concurs de Formatges Artesans del Pirineu té l’objectiu de valorar sensorialment els formatges presentats. Cal remarcar que la presentació dels formatges a tastar en el concurs garantirà el complet anonimat de l’origen i de l’elaborador.