Edició 2021

Inicien les proves del transport públic a demanda de l’Horta de Lleida

  • març 18, 2019
  • 3 min read

Imatge de la posada en marxa del servei | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat aquest dilluns les proves de camp del servei de transport públic a demanda per a l'Horta de Lleida mitjançant taxis, una mesura de caràcter social que beneficia, especialment, la gent gran i els joves, amplia la cobertura del servei actual, redueix l'impacte mediambiental i optimitza la gestió dels recursos públics. Es tracta d'un sistema nou que integra el transport públic de vehicles tipus turisme amb el transport amb autobús amb un mateix títol de transport.

 

La fase de proves que s'ha iniciat avui té per objectiu comprovar que es pugui viatjar amb tots els títols de transport disponibles a la ciutat i que el sistema implantat localitzi la ubicació exacta de les parades, per tal de validar la petició del servei que s'hagi realitzat. Les proves s'allargaran durant les setmanes vinents i està previst poder iniciar el servei durant aquesta primavera.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha manifestat que la posada en marxa d'aquest servei de transport a la demanda a l'Horta, en la modalitat de turisme, «és la clara evidència de l'aposta que tant personalment com des de l'equip de Govern municipal hem fet durant tot aquest mandat per l'Horta de Lleida».

 

Per la seva part, el responsable de l'Horta de Lleida, Joan Queralt, ha explicat que «es tracta d'un servei que té una dimensió social indiscutible i permet guanyar qualitat de vida a la ciutadania, especialment als residents o aquelles persones que interactuen amb l'Horta i s'hi desplacen per treballar, per raons personals, familiars, etcètera. Ampliem el servei a altres partides, estem guanyant abast territorial amb la mateixa gestió i, per tant, el que estem fent és un servei sens dubte més eficient», ha conclòs el regidor.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Funcionament del servei

El servei, que s'implanta amb el nom de T-Horta, funcionarà sota demanda com a prova pilot a les partides de Mariola, Empresseguera, Caparrella, Rufea, Butsènit, Plana Gensana, Vallcalent, Fontanet Lo Curt, Torres de Sanui, Pla de Montsó, Montcada, Sot de Fontanet, Copa d'Or, Pla de Lleida i Femosa. En un futur també es preveu cobrir altres partides de la ciutat.

 

Els usuaris i usuàries hauran de trucar al telèfon gratuït 900 106 848 abans de les 13.00 hores del dia abans del servei indicant dia i hora del servei, el nombre de persones i el trajecte desitjat. Rebran confirmació de la contractació del servei amb els horaris exactes i hauran de ser a la parada a l'hora acordada. Els taxis faran cinc rutes diàries amb sortida a les 8.00, les 13.00, les 16.00 i les 20.00 hores, coincidint amb els horaris actuals del servei a Butsènit i Rufea per no afectar a aquests usuaris. Hi haurà 45 parades distribuïdes per les partides, 4 a la zona urbana i 41 a l'Horta de Lleida.

 

El cost del servei serà el mateix que el del transport urbà en autobús. Es podrà pagar un bitllet senzill, fer anar les targetes T-Jove Escolar, T-Estudiant, T-Temps, T-Nostra A i T-Nostra B o els títols de l'ATM de Lleida, incloent-hi els transbordaments.

 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.