Sense Categoria

Inicien les obres de construcció de la rotonda de l’N-II a Alcarràs

Avatar
  • abril 30, 2019
  • 3 min read
Inicien les obres de construcció de la rotonda de l’N-II a Alcarràs
Lloc de la rotonda d'Alcarràs

Lloc de la rotonda d'Alcarràs | LleidaDiari.cat

 

Aquesta setmana han iniciat les obres de construcció de la rotonda de l'N-II a Alcarràs. El projecte té un termini d'execució de sis mesos, compta amb un pressupost de 910.000 euros, i contempla el canvi en la morfologia de la intersecció de l'entrada del municipi per millorar-ne la seguretat viària. En concret, afecta les carreteres N-II i L-800, coneguda com a avinguda de Vallmanya i que permet accedir a l'A-2, i els carrers urbans Major i indústria.

 

La nova rotonda estarà formada per dos carrils de 3,75 metres i tindrà un diàmetre exterior de 38 metres. El projecte preveu la col·locació de vorades i rigoles, així com la formació de guals de vianants i la construcció d'algunes zones de paviment amb llambordes. Així mateix, l'obra inclourà l'execució del drenatge i el tractament de zones verdes, tant a l'anella interior de la rotonda com en una nova àrea projectada al carrer Major, i que també disposarà de jocs infantils i bancs.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Execució

La construcció de la rotonda es realitzarà en quatre fases. En primer lloc es durà a terme l'execució de mitja rotonda nord, amb tall de trànsit a la carretera L-800 i al carrer Major i posteriorment està prevista l'execució de la mitja rotonda sud, amb tall de trànsit al carrer Indústria. Durant les obres es permetrà el trànsit per l'N-II en tots dos sentits mitjançant dos carrils de circulació de tres metres d'amplada cadascun.

 

Reivindicació històrica

Per tal de millorar la seguretat viària i tenint en compte l'elevat volum de vehicles que suporta diàriament aquesta intersecció, la construcció d'una glorieta a l'entrada d'Alcarràs és una reivindicació que parteix de lluny i ha comptat amb diverses mobilitzacions veïnals per exigir-ne l'execució a la Generalitat. L'any 2015, per exemple, l'actual equip de govern ja va presentar 900 signatures al Departament demanant-ne l'execució.

 

Finalment, el projecte veurà la llum després de desenes de reunions i de reprendre la construcció de les obres aturades per manca de direcció d'obra, després de licitar-se el febrer de 2018 i adjudicar-se el maig del mateix any.

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *