Inicien les actuacions de museografia i producció audiovisual al Molí d’Oli de Juneda

Recentment, han començat les actuacions de museografia i de producció audiovisual al Molí d’Oli de Juneda, amb el propòsit d’impulsar-lo i dotar-lo de les eines que el puguin convertir en un espai museístic dinàmic, atractiu i connectat amb la societat del segle XXI. Es tracta d’una actuació inclosa en el projecte ‘Paisatges de Ponent’ del Patronat de Promoció Econòmica, cofinançat per la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Juneda amb fons FEDER, amb un import d’adjudicació de 70.301,00€.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El Museu de Juneda està ubicat en un antic molí d’oli, seu històrica de la Cooperativa del Camp de Juneda. El museu inclou, a la primera planta, l’exposició permanent ‘Colors de terra’, on es mostren els resultats de les excavacions arqueològiques de l’aldea de Minferri, a la vall de la Femosa. Amb aquesta actuació està prevista l’adequació i museïtzació de la planta baixa, de manera que a banda de mostrar la maquinària i els diversos elements vinculats a la producció de l’oli, farina i vi, es disposi d’un espai adequat per poder explicar, en exposicions temporals de llarga durada, aspectes monogràfics destacats del passat històric del territori.

L’objectiu principal d’aquesta intervenció és poder arribar a l’espectre més ampli de públic possible, desvetllar emocions, despertar curiositat i estimular la necessitat de conèixer i comprendre uns continguts singulars i específics vinculats a la identitat i trajectòria del territori.

 

Així doncs, les intervencions previstes estan centrades en la neteja del local i la retirada dels elements que no s’aprofitin per a la nova instal·lació, així com pintar i adequar les instal·lacions tècniques, mobiliari, elements de senyalització i suport, adaptació lumínica i elèctrica i la instal·lació d’elements audiovisuals.