Ingressen a presó dos presumptes integrants de la banda ‘Lobos Callejeros’ per robatoris i agressions a Lleida

Ingressen a presó dos presumptes integrants de la banda ‘Lobos Callejeros’ per robatoris i agressions a Lleida| ACN – Fotografia: Mossos d’Esquadra

 

Dos presumptes integrants de la banda juvenil ‘Lobos Callejeros’ han ingressat aquest divendres a la presó, acusats d’haver robat i agredit uns joves als Camps Elisis de Lleida el passat 8 de gener, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra. 

Tots dos tenen 18 anys i són veïns de la capital del Segrià. El 21 de gener ja es van detenir quatre joves més suposadament relacionats amb aquests fets i uns altres tres robatoris amb violència i intimidació. En aquell cas, dos menors d’edat van ingressar en un centre de menors i els dos majors d’edat van quedar en llibertat després de declarar davant del jutge.
 
Segons els Mossos, els fets principals pels quals el jutge ha enviat a la presó els dos darrers detinguts van passar la tarda del 8 de gener als Camps Elisis quan un grup de joves va intimidar i agredir, a cops de puny i peu, dos menors als quals van robar una bicicleta i un telèfon mòbil.
 
La banda juvenil ‘Lobos Callejeros’ ha tornat a protagonitzar en els darrers mesos diversos episodis de robatoris amb violència a la ciutat de Lleida i generalment les víctimes sempre són adolescents a qui roben el mòbil, diners i altres objectes de valor.
 
Ara fa poc més d’un any, els Mossos d’Esquadra ja van detenir a Lleida 24 persones per la seva presumpta relació amb aquesta banda. Se’ls relacionava amb delictes de pertinença a grup criminal, robatoris amb violència i intimidació, robatoris amb força, extorsions, furts, amenaces i obstrucció a la justícia. Així mateix, la policia va imputar altres 17 membres actius de la banda. Els membres d’aquesta banda són pràcticament tots d’origen magrebí i actuen seguint els patrons clàssics de les bandes d’origen llatinoamericà. Un dels joves que ara ha ingressat a presó té nacionalitat marroquina i l’altre té nacionalitat espanyola però també és d’origen magribí. Tot i estar composada per integrants d’origen nord africà, l’estètica, simbologia i funcionament d’aquest grup es pot equiparar a les conegudes com a bandes llatines.