Societat

‘Influencers’ catalans donaran a conèixer el telèfon d’emergències 112 entre els joves

El 112 atén cada dia una mitjana de 9.000 trucades

Laura Biela
  • febrer 12, 2023
  • 2 min read
‘Influencers’ catalans donaran a conèixer el telèfon d’emergències 112 entre els joves

Tres ‘influencers’ del panorama català donaran a conèixer el telèfon d’emergències 112 entre els joves. Els consellers d’Interior, Joan Ignasi Elena, i d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han presentat aquest divendres una campanya del CAT112 per augmentar el coneixement d’aquest telèfon, coincidint amb el Dia Europeu del 112 aquest dissabte. 

La campanya consisteix en quatre vídeos curts i dinàmics protagonitzats pels ‘influencers’ Joan Grivé, Edu Esteve i Farners Pei Hong, a més del suport en la seva difusió de la creadora de contingut Juliana Canet. En ells s’explica de forma amena i directa que és el 112, per a què serveix i com funciona.

Els vídeos han estat concebuts i produïts per l’influenciador Joan Grivé. Aquests seran difosos per les xarxes socials d’Interior i Educació, així com en l’entorn escolar.

Elena ha dit als joves que són «imprescindibles» perquè s’activin els serveis d’emergència i Cambray els ha dit que el número els dona «seguretat i protecció». A més, la directora general del CAT112, Irene Fornós, ha alertat que és un error pensar que no cal trucar al 112 perquè algú altre ho farà. «Totes les trucades que rep el 112 són ateses en el mateix grau d’importància», ha manifestat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Un dels vídeos de la campanya té el format d’enquesta improvisada de Joan Grivé pel carrer, en el que pregunta a diferents joves què coneixen del 112 o si algun cop hi han trucat. En els altres tres, el cantant Edu Esteve i la influenciadora Farners Pei Hong expliquen a càmera dades importants del 112, com ara la gratuïtat del servei, que no es necessita cobertura de l’operadora (però sí d’una altra) per trucar, en quins casos s’ha de trucar o que fer bromes està penalitzat.

El 112 atèn cada dia una mitjana de 9.000 trucades.

Laura Biela
Sobre l'Autor

Laura Biela

Laura Biela Abad (Lleida, 1987). Llicenciada en Periodisme per la Universidad Carlos III de Madrid. Directora de LleidaDiari.cat des de l'any 2017, després que el digital lleidaalminut.com, nascut al 2012, canviés de color i d'imatge per convertir-se en LleidaDiari.cat. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *