Societat

La inflació a l’eurozona cau per quart mes consecutiu

La davallada respon a l'evolució dels preus de l'energia, tot i que l'import dels aliments es manté a l'alça

Mar Laborda
  • març 2, 2023
  • 2 min read
La inflació a l’eurozona cau per quart mes consecutiu

La taxa inflació a l’eurozona ha caigut per quart mes consecutiu al febrer, allunyant-se de les xifres rècord assolides l’octubre passat (+10,6%). Segons les dades provisionals publicades aquest dijous per l’Eurostat, els preus a la zona euro durant el febrer s’han incrementat un 8,5% respecte al mateix mes de l’any passat, una dècima menys en comparació amb la taxa del gener (+8,6%). La davallada respon a l’evolució dels preus de l’energia, que al febrer van registrar una variació interanual del 13,7%, molt per sota la del 18,9% del gener. No obstant això, la taxa dels aliments es manté a l’alça, passant del 14,1% al gener al 15% al febrer. A més, la inflació continua per sobre els nivells de febrer de 2022, quan la taxa era del 5,9%.

De fet, la taxa inflació subjacent -la que no té en compte l’energia i els aliments no processats- s’ha incrementat tres dècimes, fins al 7,4%, xifra que representa un nou màxim històric a l’eurozona. Per altra banda, l‘import dels béns industrials ha experimentat un creixement del 6,8% en termes interanuals, una dècima més respecte al gener, mentre que els serveis s’han encarit un 4,8% respecte a l’any passat, quatre dècimes més.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Malgrat la caiguda de la taxa interanual d’inflació, els preus en termes intermensuals -entre gener i febrer- sí que han pujat. Al conjunt de l’eurozona, l’import del cistell de la compra al febrer s’ha incrementat un 0,8% respecte al gener. La pujada més destacada correspon als aliments no processats, que s’han encarit un 3,4%. També s’han encarit els aliments en general, l’alcohol i el tabac (+1,1%), els serveis (+0,9%) i els béns industrials (+0,8%). Tot i això, l’import dels productes energètics ha disminuït un 1,1% entre gener i febrer.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *