Societat

Preocupant: La inflació a l’eurozona marca un nou rècord

Marta Romera
  • octubre 19, 2022
  • 2 min read
Preocupant: La inflació a l’eurozona marca un nou rècord

La inflació a l’eurozona marca un nou rècord històric al setembre i se situa en el 9,9%. Malgrat mantenir una escalada històrica, la dada final de l’Eurostat augmenta vuit dècimes l’increment dels preus al setembre, però el rebaixa en una dècima respecte a l’estimació publicada a finals de setembre, en la qual preveia arribar als dos dígits.

 

Amb l’increment del setembre, la inflació ja acumula quinze mesos consecutius a l’alça. L’augment ve novament impulsat pels productes energètics, que s’han encarit un 40,7% en termes interanuals, tot i que també destaca la pujada de preus dels aliments, l’alcohol i el tabac (+11,8%).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En el conjunt de la Unió Europea, la inflació ha escalat fins al 10,9% al setembre, també vuit dècimes més respecte al mes anterior. Per països, Estònia, Lituània i Letònia són els que registren un major increment dels preus, amb la inflació en el 24,1%, 22,5% i 22% respectivament. Per contra, França (6,2%), Malta (7,4%) i Finlàndia (8,4%) són els que registren xifres menys elevades. En el cas de l’Estat, l’Eurostat situa la inflació en el 9% al setembre.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *