Per fi: La inflació cau per primer cop des del novembre del 2020

La inflació als països de l'Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) s'ha moderat per primera vegada des del novembre del 2020 i ha registrat una alça interanual del 10,2% al juliol davant del 10,3% anotat al juny. La inflació ha frenat la seva escalada després que l'energia registrés un increment de preus del 35,5% respecte a l'any anterior, mentre que al juny va tenir una pujada del 40,7%.

 

En canvi, la inflació dels productes alimentaris ha continuat pujant fins a arribar a una alça del 14,5% al juliol davant del 13,3% del juny. Els preus s'han moderat almenys 0,5 punts percentuals a països com el Canadà, els Estats Units, Grècia o Luxemburg, però han registrat pujades de doble dígit en 15 països.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Sense tenir en compte l'energia i els aliments, la inflació interanual als països de l'OCDE s'ha situat en el 6,8% al juliol, tres dècimes més que la registrada al juny.

 

Països del G7

Només als països del G7 (Alemanya, el Canadà, els Estats Units, França, Itàlia, el Japó i el Regne Unit), els preus han pujat un 7,6% el setè mes de l'any, tres dècimes menys que al juny. En tots ells, els preus de l'energia s'han moderat menys al Regne Unit, on han continuat pujant. Per la seva part, la inflació al G20 s'ha mantingut estable al 9,2% al juliol. A l'eurozona, la pujada de preus registrada al juliol ha estat del 8,9% al juliol, tres dècimes més comparada amb la dada del juny.