Societat

Les infermeres avisen: El sistema sanitari es troba «al límit»

L'entitat insta Salut a «actuar amb criteri»

Marta Romera
  • gener 20, 2023
  • 2 min read
Les infermeres avisen: El sistema sanitari es troba «al límit»

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) denuncia «la situació de crisis» del sistema sanitari i adverteix que els professionals, específicament les infermeres, es troben «al límit» per l’augment de les necessitats assistencials en tots els àmbits de l’atenció. En un comunicat emès aquest divendres, l’entitat exigeix accions per resoldre la situació actual com ara l’equiparació dels salaris amb la resta de graduats universitaris, i insta el Departament de Salut a «actuar amb criteri» i a prendre decisions que ajudin a la transformació i millora del sistema. El CCIIC també alerta sobre el dèficit estructural d’infermeres que hi ha a Catalunya i demana replantejar «la manca de reconeixement de la professió».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El Consell d’Infermeres recull una sèrie de propostes que considera «urgent» posar en acció. Entre d’altres, el CCIIC demana fer efectiva la categoria especialista en l’àmbit professional amb sis anys de formació, equiparar el contracte de les infermeres amb la resta de graduats universitaris, de manera que passin del grup A2 a l’A1, equiparar el sou i les condicions de treball de les infermeres que treballen en l’àmbit sociosanitari i residencial al de les infermeres d’altres àmbits o augmentar la participació de les infermeres en els àmbits de planificació i direcció estratègica.

El CCIC afirma que es tracta de mesures que han estat exposades «en diverses ocasions» davant del Departament de Salut, de les patronals, dels sindicats, dels partits polítics amb representació parlamentària i dels principals proveïdors sanitaris. «Així i tot, en el preacord de conveni SISCAT recentment signat, encara no hem detectat prou accions en aquesta direcció», conclou l’òrgan.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *