Sense Categoria

Els infants tornen de mica en mica als carrers i places de Lleida

Avatar
  • abril 26, 2020
  • 3 min read

Molts han sortit a mig matí amb patins, bicicletes i joguines que s'han endut de casa | LleidaDiari.cat

Els nens i nenes menors de 14 anys dels municipis de les comarques de Lleida han tornat aquest diumenge a sortir als carrers i places després de sis setmanes sense moure's de casa. La majoria, però, s'ho han pres amb calma i han estat pocs els que s'han deixat veure a les 9 del matí, en el cas de Balaguer.

 

Alguns han acompanyat el seu pare o mare a comprar, mentre que d'altres han aprofitat per passejar i jugar amb joguines que han agafat de casa. També s'han vist infants amb patins, patinets i bicicletes. A Castellserà (Urgell), en canvi, a mig matí no s'ha vist cap infant pels carrers.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

Pla general d'una mare passejant amb les seves dues filles a la plaça de la Universitat de Cervera

Els infants tornen de mica en mica als carrers | LleidaDiari.cat

 

La Generalitat recomana que els nens surtin en dues franges horàries

El president de la GeneralitatQuim Torra, ha recomanat que els pares treguin els seus fills a passejar aquest diumenge —primer dia en què està permès pel Govern central durant el confinament pel coronavirus— amb dos horaris segons l'edat, per evitar grups i, sobretot, aglomeracions. Proposa que d'11 a 13 surtin famílies amb nens de fins als 6 anys i que de 16 a 18 surtin amb menors de 6 a 14 anys, ha dit aquest dissabte en roda de premsa després d'un Consell Executiu del seu govern.

 

Torra planteja que els catalans ho facin així sempre que surtin amb els seus fills, ja que el Govern estatal no ha marcat franges horàries. Ha tornat a demanar a l'Estat que la Generalitat recuperi competències durant la pandèmia i creu que «no pot ser que el Govern no pugui ni fixar les franges horàries» per evitar que surtin al carrer tots alhora.

Pla general d'infants passejant amb els seus pares i mares a un carrer de Cervera

Les famílies han pogut sortir durant unes hores | LleidaDiari.cat

 

Torra defensa «criteris de sentit comú»

Per això ha defensat «criteris de sentit comú» per aprofitar bé l'oportunitat que els nens passegin, i ha demanat a les famílies que ho pensin aquest dissabte a la tarda. «La salut de tots depèn de com tots gestionem la nostra mobilitat, les nostres decisions», per la qual cosa ha insistit a marcar pautes familiars, ja que encara hi ha confinament. «Per favor, resseguiu les recomanacions que us fa el Govern de Catalunya. La salut de tots depèn del confinament de tots», ha afegit.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *