Els infants de Lleida surten a la recerca dels seus tions de Nadal

Imatge d'una família amb el seu tió de Nadal

Famílies de tota la demarcació van sortir a la recerca del seu tió de Nadal | LleidaDiari.cat

És temps de recolliment, de buscar caliu a casa i de preparar les festes amb amor i paciència. I precisament paciència és el que necessiten els tions de Nadal que ja descansen a centenars de cases d'infants lleidatans. Durant tot el cap de setmana, diverses localitats de la demarcació han organitzat activitats per acollir aquesta recerca que, sens dubte, fa il·lusió tan a grans com a petits.

 

De fet, en pobles com Alpicat, era la primera vegada que se celebrava de forma conjunta aquesta nova tradició i es va desenvolupar per horaris i zones per als diferents grups d'edat, tot plegat per complir amb els protocols de seguretat derivats de la pandèmia i amb inscripció prèvia.
També es va comptar amb el suport i la col·laboració dels alumnes de 4rt d'ESO de l'Institut d'Alpicat, els quals, dins els projecte Serveis Comunitaris, van treballar en el disseny i la programació de la jornada, de la mateixa manera que també ho van fer en la senyalització i delimitació de les zones.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La guardaboscos ,Tèria Tronkis, els hi va donar un mapa als infants

D'igual forma, un bon grapat de nens i nenes de La Granja d'Escarp van poder gaudir aquest passat dissabte de l'activitat 'Anem a buscar el tió'. Els petits i els seus acompanyants van desafiar el fred a base d'il·lusió fins que van trobar el seu tió, en una jornada que va ser molt agradable i festiva.

 

L'Ajuntament de Corbins també va organitzar l'activitat familiar del Buscatroncs al parc del riu. Unes 47 famílies van anar a buscar el seu tronc o soca de Nadal. La guardaboscos ,Tèria Tronkis, els hi va donar un mapa als infants on indicava el lloc on es trobava el seu tronc. També els hi va explicar als infants com havia cuidat dels troncs durant l'hivern. Cada família anava a cercar el seu tronc amb el mapa i una ubicació GPS, per acabar cada infant va rebre un petit obsequi. La situació de la Covid-19, ha provocat que aquest any l'activitat s'hagi adaptat a les mesures sanitàries presents com la distancia entre les diferents famílies. El cost de l'activitat, 5 € per família, es destinarà íntegrament a La Marató de TV3, que enguany recapta fons per la lluita contra la Covid-19.

 

Altres activitats que s'han preparat al municipi són el concurs de balcons, Il·luminem Corbins, on els participants guarniran els seus balcons amb motius nadalencs, i l'Arbre dels desitjos, l'ajuntament ha penjat un tutorial a les seves xarxes i web de com fer un estel amb materials reciclats, per què els veïns i veïnes el puguin fer, escriure un desig i penjar-lo a l'arbre dels desitjos, tothom hi podrà penjar el seu desig. També l'associació de dones està preparant diferents activitats per col·laborar amb La Marató com cinema o xocolata per endur.

 

Ni el fred ni el vent van impedir que els infants trobessin el seu tió

Benavent de Segrià també es va omplir d'alegria amb l'activitat 'Anem a buscar el tió', on un centenar de nens i nenes van buscar una seixantena de tions. Ni el fred ni el vent van impedir que els infants trobessin el seu tió, el tapessin amb una manteta i se l'emportessin a casa. L'activitat va començar al Casal de l'Ajuntament i per torns, els infants acompanyats de la seva família van sortir a buscar el tió. Els guardians dels tions, joves de Benavent, els hi donaven una mandarina quan trobaven el tió perquè se la donessin.

 

Un tió gegant inflable ubicat a la plaça de l'Ajuntament va atraure l'atenció de tots els participants i veïns que es van apropar per fer-se fotos. El tió mesurava 4 x 3 metres. Organitzada pels pares i mares de l'escola i l'AMPA amb la col·laboració de l'Ajuntament de Benavent de Segrià, l'activitat es va desenvolupar per horaris per complir amb els protocols de seguretat derivats de la pandèmia i amb inscripció prèvia. L'ajuntament va obsequiar amb una bossa de llaminadures a tots els nens i nenes.