Societat

Atenció: Estudien reduir la setmana laboral a només 4 dies

Les pimes s'han de comprometre a mantenir-ho un mínim de dos anys i sense disminució del salari del treballador

Marta Romera
  • desembre 12, 2022
  • 2 min read
Atenció: Estudien reduir la setmana laboral a només 4 dies

El Ministeri d’Indústria posarà en marxa en breu un projecte pilot per provar la setmana laboral de quatre dies (o 32 hores setmanals) arreu de l’Estat. Segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha confirmat l’ACN de fonts del Ministeri liderat per Reyes Maroto, a partir de la setmana que ve s’obrirà un concurs perquè pimes del sector industrial puguin percebre ajudes de fins a 150.000 euros si es comprometen a implantar aquesta reducció de la setmana laboral a quatre dies. Haurà de ser un mínim de dos anys, que impliqui una reducció mínima del 10% de la jornada i sense disminució del salari del treballador. El pressupost total d’aquesta prova pilot serà de 10 MEUR i el Ministeri calcula que unes 70 pimes industrials podran participar-hi.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Cadascuna d’aquestes empreses podrà rebre una ajuda de fins a 150.000 euros per compensar els costos salarials (o bé per contractar més gent que cobreixi les hores que deixin de fer la resta de la plantilla o bé per fitxar perfils que permetin reorganitzar-se per treballar menys). A banda d’aquesta transferència per cobrir costos salarials, les bases de la convocatòria –encara sense dia concret de publicació- preveuen altres ajudes per costejar la formació de treballadors, millorar la seva productivitat i auditories internes per avaluar l’èxit o fracàs de les mesures. Les ajudes es repartiran sota els criteris de concurrència competitiva de les empreses.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *