Increment notable del trànsit i satisfacció d’usuaris al tram lleidatà de l’AP-2

Una setmana després de l'alliberament del peatge de les autopistes de l'Estat el tram lleidatà de l'AP-2 ha incrementat trànsit, tant de camions com de turismes. A falta de dades oficials del ministeri, ho perceben els usuaris i també responsables de les àrees de servei, com la de Lleida.

 

En general s'ha rebut amb molta satisfacció el fet de poder circular per l'autopista de forma gratuïta, ja que a banda d'estalviar diners, també «es guanya en seguretat», segons explica Mario Chaparro, que viatja de Madrid a Abrera.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La Diputació de Lleida ja ha presentat un estudi per crear quatre nous accessos i arranjar-ne un cinquè. Municipis del Segrià Sec volen un eix transversal per connectar millor amb les terres de l'Ebre i les comarques centrals.

Increment notable del trànsit i satisfacció d’usuaris al tram lleidatà de l’AP-2

Increment notable del trànsit i satisfacció d'usuaris al tram lleidatà de l'AP-2 | LleidaDiari.cat

 

El volum de trànsit al tram lleidatà de l'AP-2 ha incrementat

El volum de trànsit al tram lleidatà de l'AP-2 ha incrementat considerablement des que fa una setmana es va alliberar el peatge. S'hi poden veure circular molts més turismes però sobretot camions. Això també es percep a l'N-240, on el trànsit de camions s'ha reduït, i també el de turismes que ara hi circulen, principalment per fer desplaçaments locals.

 

Usuaris consultats per l'ACN a l'àrea de servei de Lleida valoren satisfactòriament l'alliberament de peatges. Alguns ja feien servir l'autopista quan era de pagament, per la seguretat que ofereix davant una carretera nacional, però ara valoren l'estalvi que els suposa. Sobretot els camioners, com en Juan José Cobos, que porta mercaderies perilloses i ha de passar sí o sí per l'autopista. «Ara es nota en el cost del viatge», assenyala, però també matisa que s'ha notat molt l'increment del transport de mercaderies i també de particulars.

 

Amb les barreres dels peatges aixecades han sortit veus del territori reclamant millores per aprofitar aquesta nova situació. La primera va sorgir des de la Diputació de Lleida, que divendres passat va presentar un estudi intern per crear quatre nous accessos a l'autopista entre el Segrià i les Garrigues i també millorar-ne un cinquè.

 

Aquesta proposta ambiciosa s'ha plantejat amb l'objectiu de fer unes obres el màxim de sostenibles possibles, ja que s'aprofitarien punts on ja hi ha ponts que creuen la via. La previsió de la corporació és traslladar aquesta idea a diferents ministeris competents de Madrid per tal que es porti a terme amb finançament de l'Estat, ja que actualment són els titulars de la via.

 

La petició de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec

D'altra banda, la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, que inclou els ajuntaments d'Almatret, Llardecans, Maials, Sarroca de Lleida i Torres de Segre, ha demanat la creació d'un eix transversal de Ponent que enllaci aquesta part de la comarca i també la de les Garrigues Altes. Coincidint amb l'alliberament dels peatges, especialment el de l'AP-2, l'entitat veu necessari crear aquest eix viari que permetria connectar les terres de l'Ebre amb Ponent i la Catalunya Central, passant per les Borges Blanques i enllaçant amb l'AP-2 fins a l'A-2 a Bellpuig.