Categories: Comarques

Fotos: Un incendi a l’estany de Vila-sana afecta diverses espècies

L’incendi a l’estany d’Ivars i Vila-sana (Pla d’Urgell) ha cremat uns 5,5 hectàrees, principalment de canyissar entre la zona de l’estanyet i la riba nord en direcció a Cal Sinén. El director tècnic de l’estany, Rafel Rocaspana, ha explicat que preveuen que algunes espècies d’ocells s’hagin vist afectades, ja que el canyissar és molt important perquè hi puguin fer els nius i pondre els ous. Ara començava l’època de nidificació, ha lamentat, de la mateixa manera que també ha destacat que algunes tortugues d’estany podrien haver quedat atrapades per les flames. Els Agents Rurals estan investigant les causes del foc, que tot apunta que ha estat intencionat, ja que va començar quan era fosc i en un lloc on hi ha molt borrissol acumulat.

 TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un incendi espectacular

L’incendi va ser molt espectacular i es podia veure des de moltes poblacions properes a l’estany. De seguida van començar a córrer imatges per les xarxes socials, però cap a les onze de la nit els Bombers, que hi van treballar amb 12 dotacions, ja el van donar per estabilitzat. Xavier Pinyol, bomber del parc de Mollerussa ha explicat que el vent de Ponent va afavorir la propagació de les flames, però “sortosament” no van arribar a la banda nord, que és on hi ha moltes aus en perill d’extinció.

Segons Rafel Rocaspana, les espècies d’ocells que es podrien haver vist afectades per l’incendi són l’arpella, l’ànec coll verd o la polla d’aigua, que ja començaven a nidificar a la zona. També podrien haver quedat atrapades algunes tortugues d’estany que freqüentaven l’entorn de l’estanyet, que és un petit estany que es troba a molt pocs metres de l’estany d’Ivars i Vila-sana com a tal. Malgrat tot, l’afectació ha estat menor si el vent hagués bufat en una altra direcció i propagar les flames cap a la zona del bosc de ribera. Segons Rocaspana, els visitants a l’estany gairebé no percebran que hi ha hagut un incendi, ja que en pocs dies tornarà a brotar el verd.

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Recent Posts

Detinguts els responsables d’una empresa lleidatana relacionats amb l’estafa de milers d’euros a diverses persones

Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous a Lleida dos homes, de 34 i 39 anys,…

7 hores ago

Un mort i tres ferits en el muntatge del mirador de Durro

Els Mossos d'Esquadra amb personal de l'empresa que estava fent el muntatge del mirador de…

7 hores ago

Última hora: Accident mortal en una sortida de via al Pla d’Urgell

El Servei Català de Trànsit informa que aquest migdia s’ha registrat un sinistre viari mortal…

2 dies ago

Alarmant: Brot de gastroenteritis afecta 29 infants i monitors en uns campaments a Catalunya

L'Agència de Salut Pública investiga un brot de gastroenteritis que ha afectat 27 infants i…

3 dies ago

Eurecat Lleida impulsa la innovació alimentària amb neurociència, realitat virtual i IA

El centre tecnològic Eurecat Lleida ha participat en el projecte CONOCE, una iniciativa que aposta…

3 dies ago

La Paeria de Lleida reforça el manteniment de jardineria

La comissió informativa de Gestió de la Ciutat ha donat llum verda a dues importants…

3 dies ago