L’incendi de Ribera d’Ebre talla carreteres i obliga a evacuar masies del Segrià i les Garrigues

Incendi forestal entre la Torre de l'Espanyol i Vinebre

Incendi forestal entre la Torre de l'Espanyol i Vinebre | Bombers de la Generalitat

 

L'incendi que s'ha declarat aquest dimecres a quarts de tres de la tarda entre la Torre de l'Espanyol i Vinebre, a la Ribera d'Ebre, afecta més de 3.600 hectàrees i ha obligat a desallotjar masos de cinc zones. 58 dotacions dels Bombers, 50 de les quals terrestres i 8 aèries, treballen per apagar el foc.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Les flames afecten aquesta tarda també a les comarques de Lleida. Els Mossos d'Esquadra han iniciat l'evacuació dels masos que estiguin a les poblacions de Bovera, Flix, Maials i Llardecans. Al voltant de les 20.00 hores s'han desallotjat preventivament disset persones de nou masies de Flix i 3 d'una granja amb animals de la Torre de l'Espanyol, la qual ha resultat afectada per l'incendi, segons informen els Bombers de la Generalitat  al seu compte de Twitter. També s'han tallat les carreteres C-233 entre Bovera i Flix, i la C-12, entre Maials i Flix per aquest incendi.

 

Es tracta d’un dels pitjors incendis dels darrers 20 anys, amb un potencial de 20.000 hectàrees. Al voltant de les 23.00 hores, l’incendi té un perímetre de 128 quilòmetres, 14 quilòmetres de llargada, amb unes 3.600 hectàrees afectades dels municipis de la Torre de l’Espanyol, Vinebre, la Palma d’Ebre, Flix i Maials, segons la darrera estimació del cos d’Agents Rurals. Atesa la magnitud de l’incendi, s’han activat bombers dels parcs de totes les Regions d’Emergències, que compten amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, d’Agents Rurals, Protecció Civil, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), i Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), entre d’altres.

 

Els Agents Rurals també confirmen que estan treballant en la hipòtesi de l'autocombustió d'un femer en una granja de la Torre, com a possible causa de l'incendi. Els Bombers descarten que la pròxima matinada puguin donar per estabilitzat, tot i que les previsions meteorològiques preveuen que la força del vent baixi.

 

L'Ajuntament de Maials demana col·laboració

L'Ajuntament de Maials ha fet una crida a totes aquelles persones que tinguin tractors amb cultivadors, cisternes i ensulfatadores que vagin al fondo de la Bassa Bona per poder fer un tallafocs. 

 

L'incendi originat a la Torre de l'Espanyol ha entrat també al terme de Maials. Amb Bovera, ja són dos els municipis garriguencs que tenen el foc al seu territori.