L’incendi forestal d’alta muntanya al Pallars Sobirà crema unes 10 hectàrees

11 mitjans aeris i 23 dotacions treballen per apagar el foc.

11 mitjans aeris i 23 dotacions treballen per apagar el foc. | @bomberscat

 

Els Bombers de la Generalitat treballen aquest diumenge al migdia en un incendi forestal d'alta muntanya que s'ha declarat al Pallars Sobirà. L'avís del foc, que afecta unes 10 hectàrees, s'ha rebut a les 12.36 hores a la zona d'Unarre, dins el terme municipal de la Guingueta d'Àneu. Les flames cremen pastures, matolls i vegetació a dalt de tot de la carena del serrat d'Escobedo, a uns 1.700 metres d'alçada.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Onze mitjans aeris dels Bombers i 23 dotacions terrestres treballen per apagar el foc, que està en un indret d'impossible accés pels camions. De fet, l'accessibilitat a la zona només és possible a peu o per aire. Es treballa bàsicament amb eines manuals i el suport de les descàrregues dels mitjans aeris, que també ajuden en el transport de personal al lloc de l'incendi.

 

Segons els Bombers l'incendi evoluciona favorablement, encara que quan es faci fosc hauran de retirar els mitjans aeris per seguretat. A més, en tractar-se d'una zona amb molt pendent, els efectius terrestres també hauran d'interrompre la feina durant la nit. Tot i això, el cos ha assegurat que s'aprofitaran les darreres hores de llum per estabilitzar al màxim el perímetre del foc i evitar que els rodolaments o el vent puguin causar revifades si troben alguna zona inestable.

 

 

També et poden interessar…