Un incendi crema 200 bales de palla a Montferrer i Castellbò

Un incendi ha cremat aquest dilluns unes 200 bales de palla d'un paller aïllat situat al nucli de Bellestar, a Montferrer i Castellbò (Alt Urgell). L'avís es va donar cap a un quart de deu de la nit i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat.

 

Tres d'aquestes hi han estat treballant durant set hores fins a aconseguir extingir el foc. En les tasques, que s'han perllongat fins a la matinada, també hi ha participat un tractor, que s'ha encarregat d'anar retirant les bales per tal que els equips d'emergències les poguessin anar remullant.

 

El passat cap de setmana, sis dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar en un incendi a la deixalleria de Lleida. Segons van informar els Bombers a LleidaDiari.cat, l'avís es va donar a les 12.19 hores i cremaven 20 metres quadrats de contenidors de plàstic. En aquest sentit, asseguren que els contenidors afectats estaven separats de la resta i que, per tant, no hi havia perill de propagació.

Imatge dels bombers treballant en l'incendi

Imatge dels bombers treballant en l'incendi | @bomberscat

 

 

Les flames van provocar una columna de fum que s'ha pogut veure des de diferents punts de la ciutat. Al voltant de les 14.00 hores del migdia, els Bombers de la Generalitat van donar per extingit l'incendi, després de dur a terme tasques de sufocació amb escuma. Segons van publicar a través de les xarxes socials va cremar material divers a l'interior i a l'exterior d'uns contenidors.

 

Un incendi en un magatzem d'Alcarràs

Cal recordar, que a finals del mes d'agost un total de deu dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar en un incendi en un magatzem d'alfals d'Alcarràs. Segons han informat els Bombers, la nau afectada s'ubicava al punt quilomètric 450 de l'A-2. Malgrat la dimensió del foc i les flames, no s'ha de lamentar cap dany personal. Aquest incendi també va fer recordar el patit fa unes setmanes a l'abocador de residus de la localitat lleidatana de Montoliu, a la comarca del Segrià. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, l'avís el van rebre a les 20.30 hores i dues dotacions es van traslladar fins al lloc dels fets.

 

Després de les tasques d'extinció d'incendi van comprovar que les flames cremaven plàstic d'una planta de reciclatge de l'abocador d'aquesta localitat. Davant la magnitud del foc, els Bombers de la Generalitat van treballar fins entrada la mitjanit. Al matí següent, els Bombers van informar que els residus de les flames encara fumejaven i que, per tant, seguien remullant la zona per donar per extingit el servei. Les flames i la forta olor van provocar gran expectació entre els veïns propers a l'abocador i, fins i tot, alguns van publicar imatges i vídeos a les xarxes socials.