L’incendi d’Àger afecta ja unes 50 hectàrees i només poden treballar mitjans aeris

Un foc a Àger, a la comarca de la Noguera, que s'ha declarat aquest dilluns a la tarda afecta unes 50 hectàrees en una zona d'accés molt difícil al Montsec, segons ha explicat l'alcaldessa de la localitat, Mireia Brugués, en declaracions a Catalunya Informació.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Brugués ha matisat que la xifra és aproximada, i ha explicat que la causa s'atribueix a un accident. Un helicòpter que transportava material per a unes obres a la via del tren ha tocat un fil elèctric i ha desencadenat les flames, segons les seves explicacions. Les flames afecten una zona de «terreny vertical» a la qual no s'hi pot arribar si no és amb mitjans aeris. De moment el foc ha pujat fins a la carena i ha causat algun focus dispers al Pallars que s'ha pogut controlar. Segons l'alcaldessa a la zona no hi ha nuclis habitats, per la qual cosa no ha calgut fer desallotjament i no es tem per aquest cantó. En tot cas, Brugués ha afirmat que en moments així «s'entén la necessitat de tancar els accessos als parcs naturals», perquè, en cas que hi hagués algú escalant o caminant, només pot abandonar la zona a peu, i amb la velocitat que agafa el foc «és molt difícil escapar».

 

 

L'avís del foc ha tingut lloc poc després de les tres de la tarda i les flames se situen entre la via del tren i una zona d'escalada. Hi treballen 17 dotacions terrestres i 11 aèries, i s'està transportant personal en helicòpter a la zona de Terradets per poder treballar sobre el terreny.