Sense Categoria

Un incendi crema una hectàrea de vegetació al costat de la C-12 a Menàrguens

Avatar
  • juny 22, 2018
  • 2 min read

Imatge del terreny cremat per l'incendi d'avui | Bombers

 

Un petit incendi ha afectat a primera hora de la tarda d’aquest divendres un total d’una hectàrea a prop de l’autovia C-12 a l’alçada de Menàrguens, població de la comarca de la Noguera. El foc ha estat extingit ràpidament pels Bombers.

 

En total, les flames han cremat a tan sols 500 metres del marge d’aquesta autopista, i ells Bombers han destinat un total de 6 vehicles i un mitjà aeri per apagar ràpidament l’incendi originat en aquest punt.

 

Paral·lelament, un incendi al costat de l'LV-2001, a Torregrossa, cremen a hores d'ara uns camps de conreu. Fins al lloc dels fets s'hi han traslladat quatre dotacions dels Bombers.

Imatge de l'incendi de Torregrossa

Imatge de l'incendi de Torregrossa | @bomberscat

 

 

 

Arriba la calor, arriben els incendis

El sol i la calor ressequen ràpidament el terreny

El sol i la calor ressequen ràpidament el terreny | Arxiu

 

Malgrat les precipitacions abundants que hem tingut aquesta primavera, la calor ha arribat amb molta força aquests dies a casa nostra i això està fent que els boscos i camps de la majoria de comarques s’estiguin assecant ràpidament.

 

Per aquesta raó, qualsevol guspira o descuit amb el foc a prop d’un prat o un bosc pot acabar amb un incendi que, segons les condicions meteorològiques, pot acabar sent molt més greu que no pas el d’avui a Menàrguens.

 

Un dels últims incendis de vegetació registrat aquest mes ha estat a Bellpuig, a la comarca de l’Urgell, on es van cremar 25 hectàrees de vegetació. En aquest sentit, ahir es va presentar la campanya forestal d’enguany, que arrenca aquest cap de setmana coincidint amb Sant Joan.

Terreny cada vegada més sec

La previsió de cara als propers dies és que el sol i la calor seguiran amb nosaltres amb pràcticament sense precipitacions a la vista. Tan sols s’esperen alguns xàfecs de tarda poc importants al Pirineu i al nord de la Catalunya Central principalment.

 

Tenint en compte que ens venen per endavant prop de 10 dies com a mínim sense pluges, hem d’extremar les precaucions al bosc i no encendre foc ni fumar en aquestes zones ni a prop d’elles. D’aquesta manera, evitarem accidents innecessaris.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *