Confirmen que la vacuna del papil·loma redueix el risc de càncer cervical

La vacuna del papil·loma redueix el risc de càncer cervical | Cedida

 

La vacuna contra el virus del papil·loma humà (VPH) redueix de manera molt significativa les infeccions i lesions que poden derivar a un càncer cervical, tal com informa '3 24'. Un estudi que revisa estudis ja publicats ha constatat una disminució de casos en dos tipus de VPH: 16 i 18, els principals causants del càncer cervical i de les berrugues anogenitals. La vacuna va ser autoritzada l'any 2007 i avui dia s'administra en 99 països i territoris.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'OMS amplia l'edat recomanada per la vacuna

La vacuna es troba en proves pilot o en processos d'introducció a uns quants països més, sobretot després de l'estudi. A més, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha ampliat l'edat a la qual recomana administrar la vacuna a les noies: dels 9 als 14 anys. És per això que s'ha elaborat aquest metaestudi, encapçalat per un equip el Centre de Recerca de l'Hospital Universitari de Quebec i de la Universitat Labal. S'han analitzat dades de més de 60 milions de persones durant vuit anys.

 

El VPH 16 I 18 causen el 70% dels casos de càncer cervical

El VPH 16 I 18 causen el 70% dels casos de càncer cervical | Cedida

 

 

Impacte gran i ràpid de la vacuna

Els resultats mostren que la incidència del VPH 16 i 18 es va reduir significativament després de la vacunació. Concretament, entre les noies de 13 i 19 anys es va reduir un 83%, en les dones de 20 a 24 anys, va disminuir un 66%, i en el cas de tres tipus més de VPH, es va observar una reducció d'un 54% en les noies de 13 a 19 anys. Els virus de papil·loma humà 16 i 18 causen, en total, el 70% de casos de càncer cervical.

 

També es va poder observar una gran reducció de diagnòstics de berrugues anogenitals. Les noies més joves, de 15 a 19 anys, van mostrar una reducció del 67%. Les dones de 20 a 24, 54% i, finalment, la davallada en les dones de 25 a 29 va ser del 31%. També va disminuir en nois: un 48% en el grup de 15 a 19 anys i un 32% en els homes de 20 a 24 anys. 

 

Destaquen que la vacuna té un impacte molt més gran i ràpid en els països que administren la vacuna a un grup d'edat més ampli, cosa que «reforça la postura de l'OMS». D'aquesta manera, un dels autors assegura que la crida de l'OMS per eliminar el càncer cervical és possible a molts països si s'assoleix una cobertura prou àmplia de la població vacunada».

 

També et pot interessar…