Sense Categoria

Confirmen que la vacuna del papil·loma redueix el risc de càncer cervical

Avatar
  • juny 28, 2019
  • 3 min read

La vacuna del papil·loma redueix el risc de càncer cervical | Cedida

 

La vacuna contra el virus del papil·loma humà (VPH) redueix de manera molt significativa les infeccions i lesions que poden derivar a un càncer cervical, tal com informa '3 24'. Un estudi que revisa estudis ja publicats ha constatat una disminució de casos en dos tipus de VPH: 16 i 18, els principals causants del càncer cervical i de les berrugues anogenitals. La vacuna va ser autoritzada l'any 2007 i avui dia s'administra en 99 països i territoris.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'OMS amplia l'edat recomanada per la vacuna

La vacuna es troba en proves pilot o en processos d'introducció a uns quants països més, sobretot després de l'estudi. A més, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha ampliat l'edat a la qual recomana administrar la vacuna a les noies: dels 9 als 14 anys. És per això que s'ha elaborat aquest metaestudi, encapçalat per un equip el Centre de Recerca de l'Hospital Universitari de Quebec i de la Universitat Labal. S'han analitzat dades de més de 60 milions de persones durant vuit anys.

 

El VPH 16 I 18 causen el 70% dels casos de càncer cervical

El VPH 16 I 18 causen el 70% dels casos de càncer cervical | Cedida

 

 

Impacte gran i ràpid de la vacuna

Els resultats mostren que la incidència del VPH 16 i 18 es va reduir significativament després de la vacunació. Concretament, entre les noies de 13 i 19 anys es va reduir un 83%, en les dones de 20 a 24 anys, va disminuir un 66%, i en el cas de tres tipus més de VPH, es va observar una reducció d'un 54% en les noies de 13 a 19 anys. Els virus de papil·loma humà 16 i 18 causen, en total, el 70% de casos de càncer cervical.

 

També es va poder observar una gran reducció de diagnòstics de berrugues anogenitals. Les noies més joves, de 15 a 19 anys, van mostrar una reducció del 67%. Les dones de 20 a 24, 54% i, finalment, la davallada en les dones de 25 a 29 va ser del 31%. També va disminuir en nois: un 48% en el grup de 15 a 19 anys i un 32% en els homes de 20 a 24 anys. 

 

Destaquen que la vacuna té un impacte molt més gran i ràpid en els països que administren la vacuna a un grup d'edat més ampli, cosa que «reforça la postura de l'OMS». D'aquesta manera, un dels autors assegura que la crida de l'OMS per eliminar el càncer cervical és possible a molts països si s'assoleix una cobertura prou àmplia de la població vacunada».

 

També et pot interessar…

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *