Lleida

La importància de les cardiopaties congènites segons una pediatra lleidatana

El Dia Internacional de las cardiopaties congènites es celebra el 14 de febrer

Marta Romera
  • febrer 14, 2023
  • 2 min read
La importància de les cardiopaties congènites segons una pediatra lleidatana

El 14 de febrer es celebra de Dia Internacional de les cardiopaties congènites, que pretén sensibilitzar a la societat d’aquest trastorn, i donar visibilitat als nens afectats i a les famílies que els cuiden i que conviuen amb aquesta patologia, juntament a tots els professionals sanitaris, que amb la seva dedicació aconsegueixen millorar cada dia la vida d’aquests nens.

Segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’any 2019 es van enregistrar a Espanya un total de 5.532 naixements de nadons amb cardiopaties congènites, el que representa el 1,3% de tots els naixements d’aquest any . La Revista Espanyola de Cardiologia va publicar el mateix any un informe en el qual estimava que les cardiopaties congènites representen entre el 5% i el 8% de totes les causes de mortalitat infantil a Espanya .

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les cardiopaties congènites es produeixen durant la gestació, no es desenvolupen després del naixement. No obstant això, la Dra. María José Agustí, pediatra de l’Hospital Vithas Lleida, alerta sobre els símptomes, que «poden no manifestar-se fins a l’edat adulta o poden ser descoberts després del naixement a través d’una avaluació mèdica o proves diagnòstiques». És important, per tant, estar molt alerta perquè, segons la Dra. Agustí, «aproximadament el 90% de les cardiopaties congènites poden resoldre’s amb un diagnòstic i tractament adequats».

 

La Dra. Agustí destaca que, tot i que una persona neixi amb una cardiopatia congènita, aquesta pot empitjorar amb el temps i requerir tractament mèdic. Per tant, «és important seguir les recomanacions d’un metge especialista i realitzar-se controls regulars per a detectar qualsevol canvi o progressió a la condició».

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *